Αρχείο

EKTΑKTO! «Έβγαλε» στην θάλασσα το «μυστικό» πυρηνοκίνητο υποβρύχιο BS-64 “Podmoskovye” η Ρωσία – Το απόλυτο «θανατηφόρο χέρι» του Κρεμλίνου εν δράσει (Βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το μυστικό έως τώρα υποβρύχιο ναυαρχίδα του ρωσικού υποβρυχίου στόλου  με το «βαρύ» όνομα BS-64 “Podmoskovye”, βγήκε από τα ναυπηγεία "Zvezdochka" (Severodvinsk) με σκοπό την μετάβαση στην Θάλασσα του Μπάρεντς για την εκτέλεση δοκιμών.
Το 2000 το υποβρύχιο που ανήκει στην κατηγορία των πυρηνοκίνητων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων project 09787 είχε παραδοθεί στα ναυπηγεία που σε συνεργασία με το κέντρο ερευνών του ρωσικού ΥΠΑΜ είχε ξεκινήσει ένας βαθύς εκσυγχρονισμός για την αλλαγή του ρόλου.
Έτσι κόπηκε το τμήμα μεταφοράς των 16 βαλλιστικών πυραύλων sineva που είναι αυτό που έδινε την χαρακτηριστική «καμπούρα» στα σκάφη της κλάσης και εγκαταστάθηκε ένα συμπιεσμένος θάλαμος μικρών υποβρυχιακών συσκευών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων για ειδικές αποστολές.
Τα μικρά μη επανδρωμένα υποβρύχια που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τύπων "Kashalot" "Halibut" και "Losharik".
Από τον οπλισμό έχουν διατηρηθεί μόνο 4 τορπιλοσωλήνες καθώς και το φορητό σύστημα αεράμυνας για αυτοπροστασία.
Το υποβρύχιο εκτοπίσματος προς των αλλαγών 18300 τόνων είναι ναυπηγημένο το 1986 και 7ο του τύπου 667BDRM ενώ θα υπηρετεί με την 29 ανεξάρτητη ταξιαρχία στον Βόρειο Στόλο.

Για δεκαέξι χρόνια το υποβρύχιο αυτό ευρίσκονταν στα ναυπηγεία Zvezdochka " και τώρα, μετά από μια μακρά περίοδο ανακατασκευής, εξήλθε με σαφή στόχο....τις ΗΠΑ.

Το NPS BS-64 “Podmoskovye”" κατασκευάστηκε  το 1986 ενώ τον Αύγουστο του 2015, με μια επίσημη τελετή το υποβρύχιο εισήλθε για εκσυγχρονισμό στο ναυπηγείο №15 "Zvezdochka".

Το υποβρύχιο αυτό έχει μετατραπεί σε ένα ειδικού σκοπού σκάφος, σχεδιασμένο για χρήση πυρηνικής ενέργειας για αποστολές σε μεγάλα βάθη  προς όφελος μιας άκρως απόρρητης αποστολής από το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει εντάξει σε όλους τους στόλους υποβρυχίων της,  την αποκαλούμενη δύναμη υποβρυχίων «ειδικού σκοπού» από υποβρύχια τα οποία διαθέτουν επιπρόσθετες δυνατότητες,  όπως μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές,  ώστε αυτά να κτυπήσουν τις ΗΠΑ από πολλά και διαφορετικά σημεία πλησίον των αμερικανικών ακτών, σε περίπτωση παγκοσμίου πολέμου .

Πρόκειται για την ρωσική δύναμη κρούσης στρατηγικών πληγμάτων με ειδικούς πυραύλους που εκτοξεύονται ενώ το υποβρύχιο είναι σε μεγάλο βάθος.

Μιλάμε για το απόλυτο «θανατηφόρο χέρι» του Κρεμλίνου σε έναν  ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.   

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει υλοποιήσει την δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού βλήματος YU-71, το οποίο είναι ικανό να επιταχύνει  έως και δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου, και το οποίο  κατέρχεται την ατμόσφαιρα σε ένα ακανόνιστο ίχνος πτήσης, ακολουθήματος μια μη προβλέψιμη βαλλιστική τροχιά. (Το  YU-71 εκτελεί ελιγμούς αποφυγής που καθιστά πολύ δύσκολο για τα συμβατικά συστήματα πυραυλικής άμυνας να τον υποκλέψουν τα υπάρχοντα νατοϊκά συστήματα.

https://youtu.be/ZUSTS2Y_w1M

 

dsc00319kopiya

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ