Κόσμος

Eτινγκερ: «Το προσφυγικό αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, όχι στο Βερολίνο»

Το προσφυγικό «είναι ένα θέμα το οποίο κρίνεται στις Βρυξέλλες και δεν προαναγγέλλεται στο Βερολίνο» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Westfälische.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να υποστηρίξουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορά της.

«Η συνθήκη του Δουβλίνου είχε ως βάση την άφιξη μερικών χιλιάδων προσφύγων. Με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες ετησίως όμως, οι χώρες αυτές επιβαρύνονται υπερβολικά», τόνισε.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ, αναφερόμενος στη δυναμική της Ευρώπης είπε ότι μειονεκτεί σε σχέση με την Ασία και τις ΗΠΑ.

«Σε αυτό το θέμα πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να προπονηθούμε καλύτερα. Είναι όπως στον αθλητισμό. Περισσότερη προπόνηση, ταχύτητα, συντονισμός και αλλαγή της μπάλας. Όταν είναι κάτω η Σάλκε, πάνω η Μπάγιερ Μονάχου και ανεβαίνει η Στουτγάρδη, ξέρουμε πως οφείλεται στην καλύτερη απόδοση της ομάδας, την ταχύτητα και το ομαδικό παιχνίδι. «Με δυο λόγια πρέπει να αντιγράψουμε τη Μπάγιερν», όπως είπε παραστατικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...