Αρχείο

AΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Η πρεσβεία μας στην Άγκυρα μίλησε για δημοψήφισμα σε Δυτική Θράκη-Αιγαίο - Η κυβέρνηση έσπευσε να καλύψει τον Ερντογάν!

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον "πατριωτισμό" της κυβέρνησης έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την "λανθασμένη" μετάδοση των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου περί δημοψηφίσματος στην Δυτική Θράκη. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και διαφαίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των δηλώσεων Ερντογάν με την κυβέρνηση να βάζει "χέρι" στο ΑΠΕ γιατί προχώρησε στην αποκάλυψη.

Η κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου στην ουσία έχει επιφορτιστεί με την εποπτεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απέδωσε το λάθος στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή, τον οποίο και απέλυσε. Είναι όμως εκείνος που μετέδωσε τελικά λάθος τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου;

Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το συμβάν, διέψευσε τις πληροφορίες ότι (εκτός από το ΑΠΕ) και η πρεσβεία μας στην Άγκυρα είχε στείλει αντίστοιχο έγγραφο.

Όμως τα πράγματα σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως το «www.liberal.gr», φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς έτσι:

Η αλήθεια σύμφωνα με το Liberal, είναι ότι το ΑΠΕ αναμετέδωσε το τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα, το οποίο είχε στείλει αντίστοιχο, πανομοιότυπο πρωτοκολλημένο έγγραφο προς τον κ. Παππά, την κα Γεροβασίλη, τον κ. Κρέτσο αλλά και προς τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, με τίτλο «Δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης».

Δείτε παρακάτω το τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα που εστάλη στην Αθήνα στις 17/10, με αριθμό πρωτοκόλλου 1203.

Μόλις όμως ξέσπασε ο σάλος, το τηλεγράφημα αυτό αντικαταστάθηκε από νεότερο από τους ίδιους αποστολείς, προς τους ίδιους παραλήπτες, με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, που όμως έχει διορθωθεί ως προς τις επίμαχες δηλώσεις του Ερντογάν, όπως ακριβώς έκανε και το ΑΠΕ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Με την διόρθωση αυτή, δηλαδή την αντικατάσταση του επίμαχου τηλεγραφήματος από άλλο, με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου, οι αρμόδιοι της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να «παρακάμψουν» και την διόρθωση.

Όμως η αντικατάσταση υπηρεσιακού εγγράφου που ήδη έχει πρωτοκολληθεί από νεότερο, που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, δεν είναι μια απλή υπόθεση, όταν μάλιστα πιστοποιείται από υπηρεσιακά email.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...