Κόσμος

Aποκάλυψη-βόμβα από Ρωσία: Tο ΝΑΤΟ ετοιμάζει ισχυρή νατοϊκή βάση στην Κέρκυρα για τον πλήρη έλεγχο Ιονίου και Αδριατικής

Aποκάλυψη-βόμβα από Ρωσία: Στα σκαριά βρίσκεται σχέδιο του ΝΑΤΟ για την δημιουργία ισχυρής ναυτικής βάσεως στην Κέρκυρα, για τον πλήρη έλεγχο του Ιονίου και της Αδριατικής!

Αναφερόμενος  Ρώσος αναλυτής στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η ένταξη και στην Σερβία, η οποία θα αναγκαστεί να άρει την ουδετερότητα της στα Βαλκάνια, αναφέρθηκε στην ναυτική βάση Κέρκυρας η οποία χρησιμοποιείται ήδη για τις ανάγκες της συμμαχίας .

Όσον αφορά τη στρατηγική  θέση του Μαυροβουνίου, σε συνέντευξη του επικεφαλής της  ομάδας που ασχολείται με ζητήματα Βαλκανίων  του Ευρω-Ατλαντικού  Κέντρου Αμυντικών Σπουδών του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (RISS) Νικήτα Μποντάρεφ , οι ακτές του Μαυροβουνίου  είναι ακατάλληλες για να φιλοξενήσουν  ναυτικές βάσεις του ΝΑΤΟ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΝΑΤΟ έχει τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, η οποία ελέγχει την είσοδο και την έξοδο στην Αδριατική Θάλασσα (όλων των πολεμικών πλοίων)», υπονοώντας ο ίδιος σαφώς την δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής βάσης της συμμαχίας στο νησί αυτό,  για να εξυπηρετεί ενδεχομένως μεγάλα πολεμικά πλοία της συμμαχίας» και έτσι δεν απαιτείται η δημιουργία νέας βάσης  στις ακτές του Μαυροβουνίου .

«Οι περισσότερες από τις χώρες της ακτής της Αδριατικής - Ιταλία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Αλβανία, η Ελλάδα είναι ήδη μέλη της συμμαχίας. Μια ενδεχόμενη είσοδο του Μαυροβουνίου  από στρατηγική άποψη, δεν επηρέαζε  αποφασιστικά τα σχέδια του ΝΑΤΟ», είπε ο  Μποντάρεφ.

Σύμφωνα με το ελληνικό τύπο οι δηλώσεις του Ρώσου ειδικού αφορούν την «ναυτική βάση» στην Κέρκυρα η οποία εκσυγχρονίζεται με κονδύλια της συμμαχίας εδώ και αρκετό διάστημα για την εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ και των νέων δεδομένων στην Αδριατική.

Ο Ρώσος  εμπειρογνώμονας ενδεχομένως να εννοούσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ με  την ναυτική βάση στο νησί της Κέρκυρας,  θα απαγορεύει οποιαδήποτε προσπάθεια από ρωσικής πλευράς , να περιδιαβαίνουν στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στις νατοϊκές βάσεις στην Ιταλία .

Άλλωστε η  θαλάσσια αυτή περιοχή ανήκει αποκλειστικά πλέον στο ΝΑΤΟ ειδικά μετά την ένταξη και του Μαυροβουνίου στην συμμαχία....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ