Κόσμος

Aιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΑΜ στην Τουρκία και κύκλος επαφών ανά τον κόσμο για την αντεπίθεση του ΝΑΤΟ - Ραγδαίες εξελίξεις

Kρίσιμη θα είναι η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΑΜ,  Άστον Κάρτερ, στην Τουρκία σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγκυρους διεθνείς αμυντικούς αναλυτές .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική πλευρά είναι στην κυριολεξία έξαλλη με τις απαιτήσεις του Ερντογάν ο οποίος έβγαλε οθωμανικά φιρμάνια και ζητάει ….πολλά και διάφορα στο βόρειο Ιράκ .

Κυρίως όμως απαιτεί την παράδοση μεριδίου από την εξαγωγή υδρογονανθράκων λέγοντας ότι χώρα του αδικήθηκε το 1920 από την Βρετανία και την διεθνή συνθήκη που συνήφθη  τότε.   

Τέτοια προβλήματα θα προσπαθήσει να λύσει ο Αμερικανός αξιωματούχος συνδιαλεγόμενος με έναν ηγέτη που ευρίσκεται στα όρια της «τρελής μεγαλομανίας» όπως είναι ο Ερντογάν.  

«Ο Κάρτερ θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Τουρκία, ένα βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μέλος του συνασπισμού κατά του ISIS . Έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με Τούρκους ηγέτες για να συζητήσει  μια σειρά από προκλήσεις για την ασφάλεια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στο Ιράκ και τη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση , προσθέτοντας ότι στην συνέχεια ο ίδιος θα κατευθυνθεί προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συναντήσεις με τους τοπικού αξιωματούχους .

Εκτός από την Τουρκία, ο Αμερικανός υπουργός  θα μεταβεί επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και το Βέλγιο μεταξύ Οκτωβρίου 20 και 27 Οκτωβρίου σε ένα κύκλο επαφών  για να συναντηθεί με «βασικούς εταίρους» στην εκστρατεία κατά του ισλαμικού στρατού πρόσθεσε η δήλωση. Ο Κάρτερ θα συμμετάσχει επίσης σε συνεδρίαση των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ .

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Κάρτερ θα  ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου την επόμενη μέρα που θα συνδιοργανώσει την τελευταία συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών που συμβάλλουν στον συνασπισμό  κατά των ισλαμιστών .

Ο ίδιος και οι ομόλογοί του θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και την πρόοδο του αγώνα για την Μοσούλη», ανέφερε η ανακοίνωση περαιτέρω.

Συρία, Ιράκ, Μεσόγειος, Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική, Ουκρανία θα τεθούν επί τάπητος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...