Αρχείο

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση διέλυσε τη χώρα με το μνημόνιο...» - Γκάφα ή οδυνηρή παραδοχή;

 

Η κυβέρνηση, στον πανικό της να επιτεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα. Η Όλγα Γεροβασίλη, με τρεμάμενη φωνή, εκφράζοντας τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης παραδέχθηκε πώς το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέλυσε την Ελλάδα.

Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο, έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία”, είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αλήθεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπέγραψε μνημόνιο; Τι ακριβώς υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 όταν μετέτρεψε το δημοψήφισμα στο οποίο το 62% του ελληνικού λαού είπε “όχι” στο νέο μνημόνιο και η κυβέρνηση το έκανε μέσα σε μερικές ώρες “ναι”; Παραδέχθηκε για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου δια της κυβερνητικής εκπροσώπου πώς διέλυσε τη χώρα;

Η απάντηση είναι, προφανώς. Όλοι ξέρουν πολύ καλά, και το αισθάνονται στην... τσέπη τους, πώς από το καλοκαίρι του 2015 έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα ακόμη καταστροφικό μνημόνιο. Για συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής που ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 φέρνοντας το ΔΝΤ στην Ελλάδα και συνέχισε ο Λουκάς Παπαδήμος, οι Σαμαράς-Βενιζέλος μετά το 2012 και μέχρι το 2014.

Όσο λοιπόν μεγάλες είναι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων άλλο τόσες είναι και αυτές της σημερινής κυβέρνησης που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δηλώνοντας πώς θα “σκίσει” τα μνημόνια και θα φέρει την ελπίδα στην χώρα. Δύο σχεδόν χρόνια μετά η ύφεση συνεχίζεται, η λαίλαπα των φόρων επίσης συνεχίζεται, οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα καλά κρατούν και γενικώς η ελπίδα δεν φαίνεται πουθενά.

Για να βάλουμε ωστόσο τα πράγματα στη θέση τους και η Δικαιοσύνη φέρει σε ένα βαθμό ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. Και η βασικότερη είναι πώς επέτρεψε τις παρεμβάσεις των πολιτικών στο έργο της, ενώ πολλοί απ' αυτούς θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα πίσω από τα... σίδερα. Την πολιτική ασυδοσία και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος την πληρώνει με “αίμα” σήμερα ο ελληνικός λαός.

Όσον αφορά τώρα στις τηλεοπτικές άδειες και στο νόμο Παππά η κυβέρνηση έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου διευθετηθεί το θέμα. Θα φανεί πόσο από τη Δευτέρα που θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και κατατεθεί ο νέος νόμος από την κυβέρνηση για την χορήγηση των προσωρινών αδειών.

Ίσως το θέμα αυτά που το Μέγαρο Μαξίμου ανήγαγε σε μείζον στοιχίσει ακριβά στην κυβέρνηση και μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για... ηρωική έξοδο. Γιατί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον της.

Αυτό θα κριθεί από την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα πριν ξεπουλήσει και τα τελευταία ασημικά. Και σε αυτούς τομείς ο βαθμός που παίρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι κάτω από τη βάση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ