Κοινωνία

Χειροπέδες σε τρεις δημοσιογράφους για διασπορά ψευδών ειδήσεων στην Αίγυπτο

Τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο ενώ έπαιρναν συνεντεύξεις από πολίτες σε δρόμο του Καΐρου με θέμα τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι Χαμντί Μοχτάρ, Μοχάμεντ Χασάν και Οσάμα αλ-Μπισμπίσι πέρασαν στα χέρια της αιγυπτιακής αστυνομίας με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της συμμετοχής σε απαγορευμένη οργάνωση, υπονοώντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ένας τέταρτος δημοσιογράφος τέθηκε υπό κράτηση επειδή έπαιρνε συνέντευξη από Αιγυπτίους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) καταδίκασε τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων καλώντας την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αποσύρει τις κατηγορίες.

«Αποτελεί ψευδαίσθηση ότι με τη φυλάκιση δημοσιογράφων με την κατηγορία ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις επειδή πήραν συνέντευξη από ανθρώπους στο δρόμο ή επειδή φωτογράφισαν μία διαμαρτυρία, θα αλλάξει η πραγματικότητα», δήλωσε ο Τζόελ Σάιμον από την Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε πως 23 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο το 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...