Αρχείο

Τρόμος στην Βρετανία: Σε "απόσταση αναπνοής" πλοία του ΝΑΤΟ από τη ρωσική αρμάδα - Σε εξέλιξη η ρωσική επιχείρηση «Θαλάσσια Γροθιά» (εικόνες, βίντεο)


Πανικόβλητοι οι Βρετανοί αναφωνούν "οι Ρώσοι έρχονται" στη θέα της ρωσικής αρμάδας με την Φρεγάτα Type 23 F239 Richmond, κλάσης Duke, και τα αντιτορπιλικά HMS Duncan και Dragon, Type 45, να έχουν γίνει η "σκιά" του ρωσικού αεροπλανοφόρου. Το ΝΑΤΟ στέλνει οκτώ πολεμικά πλοία.

Η Νορβηγία έστειλε τη φρεγάτα KNM Fritdjtof Nansen, η Ολλανδία την φρεγάτα HNLMS Evertsen και το Βέλγιο την φρεγάτα Leopold I.

Κατασκοπευτικό της RAF Rivet Joint, C130 Hercules και μαχητικά Typhoon είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ταυτόχρονα η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις με δύο ακόμη πολεμικά πλοία και πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά 170 μίλια από την νορβηγική ακτή.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει το όνομα «Επιχείρηση Θαλάσσια Γροθιά» (Operation Sea Fist) στην αποστολή της Ρωσίας.

Η παρουσία όμως ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων IBM στα πολεμικά πλοία της ρωσικής αρμάδας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Βρετανών.

Στον τύπο της χώρας υπάρχουν πολλές φωτογραφίες, χάρτες και με λεπτομερή ανάλυση της πορείας των ρωσικών πλοίων.

Ειδικοί τονίζουν όμως την δημιουργία κλίματος τρόμου στους Βρετανούς πολίτες από την παρουσία μαχητικών αεροσκαφών , ελικοπτέρων και φυσικά του αεροπλανοφόρου.

Σύμφωνα με την Daily Mail ένας ανώνυμος  υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι , « Έχουμε  ανάπτυξη όλου του  Βόρειου ρωσικού στόλου και ενός  μεγάλου μέρους του στόλου της Βαλτικής. Αυτή είναι η πιο μαζική πολεμική παρουσία της Ρωσίας  μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου». «Δεν πρόκειται για  μια φιλική επίσκεψη. Σε δύο εβδομάδες θα δείτε το "κρεσέντο" των αεροπορικών  επιθέσεων στο Χαλέπι, στο πλαίσιο της επιθυμίας της Ρωσίας να κερδίσει πανηγυρικά την νίκη»,  πρόσθεσε η πηγή.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Όσο τα πλοία θα είναι στα ύδατά μας, θα  παρακολουθούμε  στενά κάθε τους κίνηση. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της Βρετανίας, αυτό είναι άλλωστε το  καθήκον μας».

Υπενθυμίζεται ότι το «Ναύαρχος Kuznetsov» διαθέτει στο κατάστρωμα του   μαχητικά αεροσκάφη Su-33 και Su-25 και ελικόπτερα Ka-27 / Ka-29.

The KNM Fritdjtof Nansen of the Norwegian navy is part of NATO's response to monitor the Russian fleet The Admiral Kuznetsov is part of a flotilla of eight surface ships which is also been tracked by Russian submarines 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...