Κόσμος

«Τρόμος» σε Βερολίνο και Πράγα από την εμβέλεια των πυραύλων Isκander-Μ –Ζητούνται άμεσα μέτρα από το ΝΑΤΟ (εικόνες, βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Άμεσος είναι ο κίνδυνος σε Βερολίνο, Πολωνία και Πράγα από την μετακίνηση των ρωσικών πυραύλων εδάφους –εδάφους με πυρηνικές κεφαλές Isκander-Μ στο Καλίνινγκραντ από την Μόσχα, αναφέρoυν έντρομα τα αμερικανικά αμυντικά ΜΜΕ επιβεβαιώνοντας πλήρως το άρθρο μας EKTAKTO: Συναγερμός σε Εσθονία-Πολωνία και Γερμανία: Βαλλιστικά συστήματα Ιskander-M στόχευσαν το Βερολίνο -Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στέλνουν επειγόντως οι ΗΠΑ (εικόνες, βίντεο) .

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, δεδομένου ότι τα τελευταία βλήματα είναι ικανά να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα σε λίγα λεπτά. Οι Iskander-M είναι στην ουσία βαλλιστικοί  πύραυλοι οι οποίοι δεν αναχαιτίζονται .

Ο λόγος είναι ότι οι πύραυλοι αυτοί κινούνται υποηχητικές  ταχύτητες σε στόχους σε αποστάσεις άνω των 500 χιλιομέτρων.

Αποδείχθηκε ότι οι πύραυλοι cruise Iskander  δεν είναι ίσως το μόνο όπλο που παραβιάζει τη συνθήκη INF, αλλά και η αιτία για μία ακόμη  παραβίαση, τονίζει  Ευρωπαίος ειδικός αμυντικός εμπειρογνώμονας .

«Σε περίπτωση που  υποθέσουμε ότι οι πύραυλοι Ισκαντέρ έχουν εμβέλεια  περίπου 700 χιλιομέτρων, αυτό βάζει στο στόχαστρο τους το σύνολο της πολωνικής επικράτειας  μαζί με το Βερολίνο, και την  αεροπορική βάση Caslav της Τσεχίας. Όλες αυτές οι περιοχές είναι εντός του θανατηφόρου εύρους του ρωσικού πυραύλου .  Στην περίπτωση αυτή,  ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μαζί με  πυραύλους cruise, θα χρησιμοποιηθούν  κατά των πιθανών συγκεντρώσεων  των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο κίνδυνος είναι  πολύ μεγάλος», τονίζει ο ίδιος. 

Οι πρόσφατες εκθέσεις δείχνουν ότι το ρωσικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει ένα εύρος το οποίο υπερβαίνει τα 500 km. Το εν λόγω σύστημα είναι επίσης λέγεται ότι είναι σε θέση να καταστρέφει με εντυπωσιακό τρόπο  στόχους σε αποστάσεις έως και 700 χιλιομέτρων.

 Αν οι παραπάνω δηλώσεις είναι αληθινές, αυτό θα σήμαινε ότι η Ρωσία έχει  μια σειρά από δυνατότητες που απαγορεύονται  από τη συνθήκη INF, αναφέρουν ειδικοί από τις χώρες αυτές.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει  το σύστημα τακτικών πυραύλων Iskander στο  Καλίνινγκραντ, χρησιμοποιώντας αποβατικά σκάφη στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής τακτικής ασκήσεως.

Αυτό επιβεβαιώθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων, και από το  υπουργό εξωτερικών  της Λιθουανίας, Linas Linkevičius ο οποίος σημείωσε ότι οι διεθνείς συνθήκες θα μπορούσε να μην ισχύουν πλέον , αφού η Μόσχα αποφάσισε να εγκαταστήσει πυραυλικά συστήματα  αυτού του τύπου, δίπλα στις χώρες της Βαλτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Για αυτό και οι χώρες της περιοχές ζητούν από το ΝΑΤΟ να υλοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής αναχαίτισης των πυραυλικών συστημάτων αυτών.

Η κατάσταση που επικρατεί προ των εκλογών των Ηνωμένων Πολιτειών  και της Γερμανίας, η κρίση με τους μετανάστες και η αυξημένη δημοτικότητα των ριζοσπαστικών πολιτικών κύκλων, εκθέτει τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην ρωσική επιθετική πολιτική, τονίζουν Ευρωπαίοι ειδικοί .

Η ουσία  όμως είναι η κεντρική Ευρώπη μετατρέπεται στο πεδίο αντιπαράθεσης  ΗΠΑ –Ρωσίας με όλα τα συνεπακόλουθα μιας τέτοιας κατάστασης .

https://youtu.be/J1I7AQ4B_QI?t=4

 

https://youtu.be/ofW_38ZDp4o?t=5

https://youtu.be/F5zCzPzCiCE?t=1

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...