Κοινωνία

Το χωριό με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στον κόσμο στην Σιβηρία (εικόνες)

Το μικρό χωριό Oymyakon είναι το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο στην σιβηρική τούνδρα όπου έχει καταγραφεί θερμοκρασία έως και -67 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση θερμοκρασία στο παγωμένο Oymyakon κυμαίνεται στους -50 βαθμούς Κελσίου και οι κάτοικοί του που καταφέρνουν να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες είναι μόνο 500.

Ο φωτογράφος Amos Chapple από τη Νέα Ζηλανδία έκανε το διήμερο ταξίδι μέχρι το ρωσικό χωριό και βίωσε και ο ίδιος τις δυσκολίες ζωής σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

«Φορούσα τζιν παντελόνι όταν πρωτοβγήκα έξω, στους -47 βαθμούς Κελσίου», περιγράφει, «ένιωσα σαν το κρύο να καταλάμβανε τα πόδια μου, το σάλιο μου πάγωνε στα χείλη μου».

Ο Chapple ταξίδεψε στο Yakutsk, την πιο κρύο μεγαλούπολη του κόσμου, κι από εκεί στο Oymyakon, την πιο κρύα κατοικημένη περιοχή του κόσμου θέλοντας να καταγράψει τη ζωή των κατοίκων του στις δύσκολες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό πως το χειμώνα οι ώρες με φως είναι μόλις τρεις. Τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε θερμαινόμενα γκαράζ ώστε να μην παραδοθούν στο κρύο.

Το καλοκαίρι ωστόσο το φως κυριαρχεί για 21 ώρες τη μέρα και το θερμόμετρο φτάνει τους 3 βαθμούς τον Ιούλιο.

ruusiamasn3ruusiamasn5ruusiamasn7ruusiamasn9ruusiamasn11ruusiamasn13

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...