Επιστήμη

Το «χαμόγελο» του Δία σε μια περίεργη φωτογραφία της NASA


Ένας ερασιτέχνης επιστήμονας χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες της NASA για να δώσει στον Δία ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Μια περίεργη εικόνα του Δία, στην οποία ο πλανήτης φαίνεται να είναι προικισμένος με μάτια και στόμα, που δημιούργησε ο ερασιτέχνης επιστήμονας, ο Randy Ahn από τις εικόνες του νότιου ημισφαιρίου που λαμβάνονται από την κάμερα του διαστημικού οχήματος Juno Polo, κυκλοφόρησε η NASA.

Στο στιγμιότυπο που έλαβε το Juno φωτίζεται μόνο το μισό του μακρινού πλανήτη, έτσι ώστε ο Ahn κατέφυγε σε τεχνικές μοντάζ: αντέγραψε και άλλαξε την φορά του μισού χαμόγελου, δημιουργώντας ένα πλήρες χαμόγελο. Στη συνέχεια έκανε επεξεργασία της φωτογραφίας για της δώσει ένα κίτρινο τόνο.

Ο Ahn είναι ένας από τους επιστήμονες που βοηθούν τους ερευνητές της NASA στην επεξεργασία των μαζικών δεδομένων που συλλέγονται από την κάμερα του διαστημικού σκάφους Juno.

«Αυτές οι εικόνες από την κάμερα του Juno, που δημιουργήθηκαν από ερασιτέχνες, όχι μόνο χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού για αυτή την αποστολή, την πιο μαζική στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της επιστημονικής ομάδας του Juno», γράφει η NASA στην ιστοσελίδα της.

Another image, generated by Alex Mai, reveals the sunlit part of Jupiter along with the planet’s swirling atmosphere, pictured above.Juno made a close flyby this week, but was forced to go into ‘safe mode’ and turn its instruments off after its software performance monitor detected a problem. A flyby was captured on Aug 27 and is set to make another on Dec 11. Artist's impression pictured

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ