Αρχείο

Το άγνωστο περιστατικό που παραλίγο να φέρει σε σύγκρουση Ρωσία - ΗΠΑ - Το email της FSB στον διοικητή αμερικανικού αεροπλανοφόρου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Ένα άγνωστο συγκλονιστικό περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το pentapostagma.gr. Το 2000 αμερικανός ναύτης επί του αεροπλανοφόρου τότε Kitty Hawk (CV63) αποκαλύπτει με email το ακόλουθο περιστατικό:

"To ταξίδι ήταν αρκετά εύκολο και ενδιαφέρον, 54 μέρες στη θάλασσα, 4 στο λιμάνι, 45 ώρες πτήσης μόνο τον Οκτώβριο (για σύγκριση η Ρωσική Αεροπορία τότε είχε ετήσια 45-60 ώρες ενώ απαιτούνταν 200-250 ώρες πτήσης). Ημουν διοικητής μοίρας και ήταν φυσικό. Αυτή είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία  (και δεν είναι αηδίες).

«Τον Οκτώβριο του 2000 και ενώ βρισκόμουνα στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης ήρθε σήμα ότι ρωσικά μαχητικά πλησιάζουν το σκάφος. Εκείνη την εποχή οι πιλότοι του αμερικανικού ναυτικού πετούσαν μέχρι και 45 ώρες το μήνα όταν οι Ρώσοι πετούσαν 60 το χρόνο οπότε ήμασταν σε πλήρη ετοιμότητα».
Ο Διοικητής αιτήθηκε επιβεβαίωσης μαζί με την εντολή για απονήωση μαχητικών για κάθε ενδεχόμενο όταν από την άλλη πλευρά του χειριστή ραντάρ ανέφερε ότι σε 30 λεπτά τα ρωσικά μαχητικά θα βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο.

Καθόμουν και μιλούσα για όλες τις βλακείες με τον βοηθό μου όταν ακούω κλήση από το CIC ( Κέντρο Πληροφοριών Μάχης)

Λένε: "Κύριε, εντοπίσαμε ρωσικά μαχητικά".

Διοικητής: "Σημάνατε συναγερμό, να απονηωθούν μαχητικά.

Παίρνει απάντηση

"Από το κέντρο λένε ότι μπορούμε να κηρύξουμε συναγερμό με κωδικό "Anxiety-30" .

Διοικητής:

"Συναγερμός τώρα, σηκώστε τα μαχητικά ότι είναι δυνατόν το συντομότερο δυνατόν.

Έτρεξα να επικοινωνήσω με τον αρχηγό του σμήνους επιφυλακής. Επικρατεί χάος.

Το "Alarm-7" σημαίνει ότι είσαι ήδη στο κατάστρωμα και έτοιμος να απογειωθείς ενώ το "Anxiety-30" σημαίνει ότι κάθεσαι στο....καθιστικό!

Η εντολή στον αρχηγό του σμήνους επιφυλακής ήταν ετοιμότητα επί των αεροσκαφών στο κατάστρωμα, όταν λίγα λεπτά τα μαχητικά Su-27, Su-24 πέταξαν κυριολεκτικά πάνω από το κατάστρωμα και τη γέφυρα του αεροπλανοφόρου με ταχύτητα 500 κόμβων όπως στην ταινία "Top Gun"!
Ο διοικητής κυριολεκτικά κοκκίνισε μετά από αυτό το πάθημα με τις ατυχίες λόγω νευρικότηταε να συνεχίζονται.

Έτσι την στιγμή που τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν στροφή το αεροπλανοφόρο εξαπέλυσε για την αντιμετώπιση τους ένα αεροσκάφος υποηχητικό ηλεκτρονικού πολέμου EA-6B "Prauler" και όχι τα μαχητικά F/A-18 . Τα τελευταία όταν αυτά τελικά κατάφεραν να απονηωθούν τα ρωσικά μαχητικά απλά είχαν εξαφανιστεί.

O αξιωματικοί στη γέφυρα έχυσαν τον καφέ τους και φώναζαν. Κοίταξα τον καπετάνιο... ήταν χλωμός.

Οι Ρώσοι μας κορόιδευαν και εμάς και τις προσπάθειες μας να τους σταματήσουμε
Μάλιστα ήταν τέτοια η καζούρα των Ρώσων που 4 ημέρες μετά η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών έστειλε την φωτογραφία από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου μέσω e-mail στον διοικητή του σκάφους!

Οι αντίπαλοι ήταν δυο αναγνωριστικά Su-24MR που κάλυπταν δύο μαχητικά Su-27 και η αποστολή έγινε γιατί το αμερικανικό σκάφος βρέθηκε 300 χλμ από τις ρωσικές ακτές.

Τα Su-24MR φωτογράφησαν τα πάντα πάνω στο κατάστρωμα.

Η φωτογραφία
kitty

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...