Εθνικά θέματα

Τούρκος πιλότος «χάθηκε» στο Αιγαίο!

Απορία προκάλεσε στην αίθουσα σύνταξης η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τις σημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στο koutipandoras.gr από πηγή του ΓΕΑ, ένα τουρκικό F-16, ολομόναχο, προχώρησε σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Το τουρκικό αεροπλάνο πιθανότατα ήταν σε πτήση μεταστάθμευσης, καθώς απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν απέναντι από την Ρόδο και πέταξε προς το αεροδρόμιο του Μπαλικεσίρ στη Βορειοδυτική Μικρά Ασία.

Στην πορεία του αυτή, πιθανότατα "έχασε" τον δρόμο του και έκανε την παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή που προαναφέραμε.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως αν και η ένταση έχει αυξηθεί και πάλι στο Αιγαίο, το επίπεδο του μεγαλύτερου ποσοοστού των νέων χειριστών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι προς το παρόν αρκετά χαμηλό καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από την turkish airlines και άλλες πηγές.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναγνώρισαν το τουρκικό κατά πάγια τακτική

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...