Αρχείο

Τουρκική «ξεφτίλα» από τις ιρακινές δυνάμεις που έχουν "αιχμαλωτίσει" 500 Τούρκους στην βάση Μπασίκα στο Β.Ιράκ

Μεγάλη τουρκική ξεφτίλα καθώς 500 Τούρκοι στρατιώτες στην βάση Μπασίκα στο Ιράκ είναι περικυκλωμένοι από Ιρακινούς για να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατά της Μοσούλης.    

Σύμφωνα με διεθνή  μέσα ενημέρωσης, περίπου 2.000 Τούρκοι στρατιώτες είναι σήμερα αναπτυγμένοι στο Ιράκ, εκ των οποίων οι 500 στο στρατόπεδο Μπασίκα στα βόρεια, όπου  υποτίθεται ότι  εκπαίδευαν  εθελοντές Σουνίτες με στόχο την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Μόνο που αυτοί ήταν τζιχαντιστές οι οποίοι τώρα τρέχουν στην Ράκκα να σωθούν.

Από την άλλη πλευρά  οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή τέθηκαν στην ουσία υπό αυστηρή απομόνωση  από τις ιρακινές δυνάμεις, λόγω του αποκλεισμού τους  από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται για την ανακατάληψη της Μοσούλης . 

Ο εκπρόσωπος της εθελοντικής Δύναμης του Ιράκ  Γιουσούφ αλ Κελάμπ σε δήλωσή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TESN ανέφερε ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο τελεί ουσιαστικά  «υπό πολιορκία»,  σε μια  περιοχή όπου οι Τούρκοι εποφθαλμιούσαν  σαφέστατα την μελλοντική υφαρπαγή ιρακινού εδάφους και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Συνεχίζοντας ο Kelab τόνισε ότι « οι Τούρκοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν μια ενδεχόμενη γενική επίθεση των  ιρακινών  εθνικών δυνάμεων  και ως εκ τούτου, άλλαξαν τακτική και τρόπους », ανέφερε η δήλωση.

Ο ίδιος τόνισε ότι « οι ιρακινές δυνάμεις  έχουν αναλάβει  τον έλεγχο της περιοχής μέσα στην ημέρα μεταπίπτοντας γρήγορα σε πολιορκία  του τουρκικού στρατοπέδου.

Σκοπός των Ιρακινών είναι να  αναλάβουν  τον έλεγχο αυτού του τμήματος και να εξουδετερώσουν  οποιοδήποτε είδος  δράσης των τουρκικών δυνάμεων .

Αποστολή τους είναι  να κρατήσουν  τα τουρκικά στρατεύματα μακριά από την επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης απομονώνοντας τους εντελώς από το θέατρο των επιχειρήσεων».

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού  πρωθυπουργού  Χαϊντάρ αλ-Ιλμπάμπ που είναι στην Βαγδάτη  επιβεβαίωσε ότι απομονώθηκαν τα  τουρκικά στρατεύματα  στο βόρειο Ιράκ, και ανακοίνωσε τη βούλησή του στο να βοηθήσει τους Τούρκους να αποσυρθούν στην Νινευή.

«Ποιος είναι ο Ιρακινός πρωθυπουργός;», ρώτησε προχθές με ειρωνικό τόνο ο Ερντογάν. «Δεν μπορεί η Τουρκία να επέμβει εναντίον των απειλών δίπλα της; Αυτό δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Δεν χρειαζόμαστε άδεια για αυτό, και δεν σκοπεύουμε να τη ζητήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Η  απάντηση ήρθε ένα 24ωρο μετά από τους Ιρακινούς με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα  .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ