Κόσμος

Ανησυχία στην Αθήνα: Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο απαιτεί η Τουρκία και στήνει προβοκάτσια - "Τα μαχητικά μας είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση και στο Ιράκ" (εικόνες)

Πάση θυσία να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο για να επιταχυνθούν οι προσπάθειες πρόκλησης προβοκάτσιας προσπαθεί η Τουρκία. Πριν λίγο ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Φ.Ισικ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Κάρτερ και τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Λε Ντριάν στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίλ δήλωσε από τις Βρυξέλλες στο κρατικό τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο TRT ότι η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών δεν είναι πλέον αναγκαία και ότι πρέπει να λάβει τέλος.

Ο Tούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι η Τουρκία ενημέρωσε σχετικά την Ατλαντική Συμμαχία.
"Αυτή ήταν μια προσωρινή αποστολή και ο στόχος έχει επιτευχθεί σε αυτή την προσωρινή αποστολή. Δεν υπάρχει ανάγκη να την επεκτείνουμε περαιτέρω" είπε ο Φ.Ισίκ.

"Είτε είναι εδώ το ΝΑΤΟ είτε όχι, θα συνεχίσουμε την μάχη μας κατά των μεταναστευτικών ροών" τόνισε.

Eπιπλέον ανεφερε ότι τα μαχητικά της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισίκ στο πλαίσιο των αξιολογήσεων που προέβη σχετικά με την επιχείρηση ανακατάληψης της Μουσούλης στο Ιράκ.

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την συμπερίληψη και της χώρας μας στις αεροπορικές επιδρομές, Τα μαχητικά μας είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα στιγμή» είπε ο Ισίκ .

Ο Ισίκ στις δηλώσεις του στο πέρας της συνάντησης αυτής τόνισε την σημασία της δημογραφικής δομής μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων σε Ταλαφέρ, Ράκα και Μουσούλη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι συμφώνησαν με τους ομολόγους της Γαλλίας και των ΗΠΑ στο θέμα της διοίκησης των πόλεων αυτών με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων απελευθέρωσης από την τρομοκρατική οργάνωση Νταες.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ισικ αναφερόμενος και στο θέμα της Μουσούλης είπε ότι, η Τουρκία από την πρώτη μέρα αποτελεί μέλος του συνασπισμού γι αυτό είναι πολύ φυσικό να υποστηρίξει την αεροπορική επιχείρηση ανακατάληψης της Μουσούλης.

Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο μπροστά στην Τουρκία για την συμπερίληψη της στην αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ. Είμαστε έτοιμη ανα πάσα στιγμή για απογείωση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...