Κόσμος

Τεχνολογική επανάσταση: Tο γαλλικό ναυτικό παρουσίασε το ρομποτικό σύστημα AUSS - Δείτε το βίντεο


Η γαλλική εταιρεία Thales παρουσίασε στη Euronaval την εργασία της πάνω σε ένα μη-επανδρωμένο θαλάσσιο ή υπο-θαλάσσιο όχημα κατηγορίας stealth πολλαπλών ρόλων με το όνομα Αυτόνομο υποθαλάσσιο και επιφανείας σύστημα ή Autonomous Underwater and Surface System (AUSS) που αποτελούσε ένα από τα μαύρα προγράμματα της εταιρείας που χρηματοδοτήθηκε από το γαλλικό ναυτικό
Το ρομποτικό σύστημα AUSS έχει σχήμα τορπίλης καθώς απαίτηση ήταν να μπορεί να εκτοξεύεται από τους τορπιλοσωλήνες διαμέτρου 21-inch και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές εναντίον υποβρυχίων, ναρκοθηρίας αλλά και για πολιτική χρήση όπως εξέδρες άντλησης πετρελαίου.
Η εταιρεία εργάστηκε πάνω σε αυτό επί 3 χρόνια επένδυσε εκατομμύρια ευρώ ενώ συνεργάστηκε με συνολικά 19 ακόμα εταιρείες με το όχημα να έχει πραγματοποιήσει ήδη 5 δοκιμές στη θάλασσα στην περιοχή της Βρέστης.
Το AUSS θα μπορεί να μεταφέρει διάφορα φορτία όπως σόναρ, ηλεκτροπτικούς αισθητήρες καθώς και ζεύξεις δορυφορικών επικοινωνιών ενώ θα μπορεί να εκτελεί πλήρεις στροφές των 360ο, ταχύτητα 17 κόμβων και αυτονομία 2 εβδομάδων.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η ικανότητα του να ανεβαίνει στην επιφάνεια όσο πρέπει για να εντοπίσει στόχους με τον ιστό αισθητήρων παραμένοντας έτσι αθέατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...