Αρχείο

Σ.Λαβρόφ: «Για πάρα πολύ καιρό δείξαμε υπομονή με την Ουάσιγκτον!» - Tο λόγο θα έχουν τα έργα και…..στο βάθος τα όπλα

«Η Μόσχα είχε τηρήσει για μεγάλο διάστημα μια εξαιρετικά στρατηγική υπομονή με τις κινήσεις της Ουάσιγκτον, πλέον όμως , οι  σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν μεταβληθεί ριζικά» , δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει σε πλήρη  εφαρμογή ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επιθετικές  κινήσεις που πλήττουν άμεσα τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και απειλούν την ασφάλεια της χώρας.

«Είμαστε μάρτυρες ριζικών  αλλαγών  όσον αφορά την επιθετική προπαγάνδα της ρωσοφοβίας (ψυχοτρονικός πόλεμος) , η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία", τονίζει ο ίδιος .

«Δεν είναι μόνο η επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον , αλλά τα επιθετικά μέτρα που πλέον επηρεάζουν ρεαλιστικά τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και απειλούν την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην  ρωσική τηλεόραση" Πρώτο Κανάλι ".

«Πλησιάζοντας οι νατοϊκές δυνάμεις τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, με την ταχεία και ευρεία  ανάπτυξη  βαρέων οπλικών συστημάτων μαζί με την  την αντιπυραυλική ασπίδα, σε ολόκληρη την δυτική και βόρεια  περιοχή των συνόρων μας  με τους  συμμάχους της, πλέον μας προκαλεί  σφόδρα» , προειδοποίησε ο Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας ως εχθρική κάθε νέα αμερικανική  ενέργεια.

Ο ίδιος σχολίασε τις δηλώσεις που έκαναν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται  το ενδεχόμενο επιθέσεων σε συριακές στρατιωτικές θέσεις, τονίζοντας  ότι αυτό ήταν ένα "επικίνδυνο παιχνίδι" για ολόκληρο τον πλανήτη.

«Λάβαμε ορισμένες πληροφορίες περί πυραύλων cruise που είναι σε θέση να εκτοξευθούν κατά συριακών αεροδρομίων με σκοπό να εξουδετερώσουν την συριακή πολεμική αεροπορία. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρωσία βρίσκεται στη Συρία, μετά από πρόσκληση των συριακών  αρχών , και διαθέτει ήδη  δύο αεροπορικές βάσεις επί των οποίων αναπτύσσονται ρωσικά και συριακά αεροσκάφη », είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι σε όλες αυτές τις κινήσεις της  Ουάσιγκτον έχουν  να κάνουν με μια κοινή στρατηγική.

«Αυτό μπορεί να εξεταστεί με βάση την  σχέση των ΗΠΑ με την τρομοκρατική ομάδα Nusra Front. Ρώτησα τον  Τζον Κέρι εάν υπάρχει  κάποιο μυστικό σχέδιο,  ότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιείται ως βασική κινητήρια δύναμη για την αλλαγή της συριακής κυβέρνησης , αλλά ο ίδιος ορκίστηκε ότι δεν ήταν αλήθεια, και ότι επίσης και οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο μαζί της », είπε Λαβρόφ, μη πιστεύοντας όμως τις δηλώσεις του Αμερικανού ομόλογου του.

Η ρωσική πολιτική ηγεσία στην Μόσχα έχει από πολύ καιρό απολέσει την «πολιτική υπομονή της» με την στάση των «Γερακιών» στην Ουάσιγκτον, τα οποία κινούνται σπασμωδικά εδώ και μεγάλο διάστημα σε ολόκληρο τον πλανήτη, δείγμα της μεγάλης απόγνωσης τους.

Τέρμα τα αστεία και οι φιλοφρονήσεις» από την ρωσική πολιτική και κυρίως στρατιωτική ηγεσία, και από εδώ και στο εξής το « λόγο θα έχουν τα έργα και….. στο βάθος τα όπλα .

Οι ΗΠΑ χάνουν το «παιχνίδι» σε ολόκληρο τον πλανήτη από Ρωσία –Κίνα  και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερες οι τρίτες στην κατάταξη των υπερδυνάμεων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια και έχουν γαλουχηθεί αρκετοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ  με την ιδέα της σούπερ υπερδυνάμεως του πλανήτη.

Η ιστορία και κυρίως αυτή έχει καταδείξει  ότι σε όλες τις αυτοκρατορίες κάποτε έρχεται η πτώση και ενδεχομένως και η διάλυση .

Αυτός είναι ο νόμος της ζωής , και αυτό το λησμονούν οι Αμερικανοί οι οποίοι δεν τα πάνε καλά με την ιστορία γενικώς, ξεχνώντας την πτώση,  για παράδειγμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

 

https://youtu.be/mjqMVDcBd2o?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...