Κόσμος

Σύμβουλος του Άσαντ: «Η Μοσούλη πολιορκείται σκοπίμως με τρόπο ώστε να επιτρέπει στους τρομοκράτες να διαφεύγουν προς τη Συρία»

Η ιρακινή πόλη πολιορκείται με τέτοιον τρόπο ώστε οι τρομοκράτες να μπορούν να την εγκαταλείψουν με κατεύθυνση τη συριακή επικράτεια, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι αμερικανοί σχεδιάζουν την διαίρεση της Συρίας, τονίζει μία σύμβουλος του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε μια διάσκεψη για την εθνική συμφιλίωση και το μέλλον της Συρίας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, η Buseyna Shaaban, σύμβουλος του προέδρου της Συρίας κατήγγειλε ότι η ιρακινή πόλη της Μοσούλης πολιορκείται με τέτοιο τρόπο ώστε οι τρομοκράτες να μπορούν να διαφύγουν προς το έδαφος της χώρας της.
«Πολιορκούν την Μοσούλη απ’ όλες τις πλευρές εκτός από τα δυτικά, έτσι ώστε οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους να μπορούν να διαφύγουν στη Συρία απ’ αυτό το μονοπάτι», διαβεβαίωσε.

«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε η σύμβουλος του Άσαντ, η οποία πρόσθεσε ότι κάποιες από τους ηγέτες των τρομοκρατών έχουν, ήδη, καταφύγει στη Ράκα.

«Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους να επιτεθούν στη Μοσούλη, αυτό σημαίνει ότι κινούνται για να διχοτομήσουν τη Συρία και να ωθήσουν προς τα κει τους τρομοκράτες», προειδοποίησε η Shaaban, σύμφωνα με το lnterfax .

Λαβρόφ: "Πρέπει να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες να διαφύγουν από τη Μοσούλη"

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε επίσης την Παρασκευή την ανάγκη «να ληφθούν μέτρα για να αποτρέψουν τους τρομοκράτες να διαφύγουν από τη Μοσούλη», διότι αν διαφύγουν αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση στη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε επίσης ότι «η υποστήριξη προς τους τρομοκράτες απαγορεύεται» και ότι «η Ρωσία θα επιμείνει στην εφαρμογή της απαίτησης αυτής στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ