Αρχείο

Σχέδια εισβολής της Τουρκίας σε Ιράκ και Ελλάδα αποκαλύπτουν οι Βρετανοί


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υλοποιεί μια σειρά από προκλητικές ομιλίες με αναφορά σε εδαφικές αξιώσεις της Τουρκίας  με στόχο να υφαρπάξει εδάφη από το  Ιράκ και την Ελλάδα.

Τα σχόλια του Τούρκου ηγέτη τροφοδοτούν εικασίες ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος  να «αρπάξει περιοχές του Ιράκ, της Συρίας και ελληνικά νησιά», αναφέρουν βρετανικές πηγές.

Σε μια πρόσφατη ομιλία του, ο 62χρονος είπε ότι η Τουρκία «δεν αποδέχεται  τα σύνορα της χώρας του και ανέφερε το Εθνικό Σύμφωνο που  συνομολογήθηκε το 1920 στο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να κατακτήσει την ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια κοινότητα έχει αντισταθεί στις άνομες επιθυμίες  του Ερντογάν να συμμετάσχει στην τρέχουσα στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στον ισλαμικό κράτος στη Μοσούλη, κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος «θρηνώντας» είπε ότι:

«Το 1914 η γη μας κάλυπτε  2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, εννέα χρόνια αργότερα μειώθηκε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Βρετανοί αναλυτές εκτιμούν ότι  η επεκτατική ρητορική του μπορεί απλά να είναι μια προσπάθεια να προσελκύσει εθνικιστικές παρατάξεις της Τουρκίας αυξάνοντας την πιθανότητα ότι να ψηφίσουν τις  συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του στο δημοψήφισμα που  αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω από τον Απρίλιο.

Ο Σινάν Ουλγκέν ένας πρώην Τούρκος διπλωμάτης και τώρα αναλυτής στο ινστιτούτο  Carnegie Europe, δήλωσε:

"Ο Ερντογάν είναι ένας έξυπνος πολιτικός που καταλαβαίνει πολύ καλά το είδος των συναισθηματικών  χορδών του τουρκικού κοινού».

Για να το αναφέρουν οι παμπόνηροι Βρετανοί πιστοποιείται για μια φορά ακόμη ότι  η Τουρκία ετοιμάζεται για «γεγονότα» έναντι της χώρας λίαν συντόμως .

http://players.brightcove.net/2540076170001/4kfqgmETl_default/index.html?videoId=5173434402001

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...