Αρχείο

Iσχυρό μήνυμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν με επίδειξη ισχύος στη στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης: Έπεσαν αλεξιπτωτιστές στον Θερμαϊκό - Δείτε το βίντεο


Το ΕΤΑ, το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών για ακόμη μια φορά έκλεψε την παράσταση, όχι όμως παρελαύνοντας, αλλά κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα... Πέφτοντας από ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Ήταν μια από τις εκπλήξεις της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μια ομάδα αλεξιπτωτιστών προχώρησε σε επίδειξη των δυνατοτήτων τους από ελικόπτερο CH-47DGR Σινούκ στον Θερμαϊκό Κόλπο

Στη συνέχεια, λέμβοι του ΕΤΑ περισυνέλεξαν τους αλεξιπτωτιστές από τη θάλασσα.

Αν θεωρήσουμε ότι όλοι οι αλεξιπτωτιστές αποτελούν ένα από τα πλέον επίλεκτα και ειδικά τμήματα των Ε.Δ., το ΕΤΑ δικαιολογεί τον τίτλο "οι επίλεκτοι των επιλέκτων και οι ειδικοί των ειδικών" μένοντας κατά κανόνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) συγκροτήθηκε το 1959 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Κύρια αποστολή του ΕΤΑ αρχικά ήταν η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων.

Στην πορεία το ΕΤΑ μεταβλήθηκε στο "μακρύ χέρι" του Ελληνικού Στρατού σε οποιοδήποτε σημείο της εχθρικής επικράτειας. 

Λόγω της λεπτής αποστολής του, το ETA επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, πράγμα το οποίο προσδίδει το χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού που πρέπει να το διακρίνει.

Ενδεικτικό της έμφασης που δίνεται και της σημασίας της μονάδας, είναι ο εξοπλισμός της με ειδικό εξοπλισμό που δεν συναντάται σε άλλες σώματα των ΕΔ.

Άρματα μάχης στην παρέλαση
Για ακόμα μία χρονιά σε άψογους σχηματισμούς κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και εντυπωσίασαν.

Τα εντυπωσιακά πλάνα κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδέχονται το ένα το άλλο. Ένα ελικόπτερο Απάτσι πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ ο σκηνοθέτης μας έβαλε στα ενδότερα, όπου πιλότος ήταν μίας γυναίκα.

O τσολιάς που κεντρίζει τα βλέμματα
Στέκεται μπροστά από την εξέδρα των επισήμων ακίνητος και περήφανος. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, οι κάμερες εστιάζουν πάνω του ανά τακτά χρονικά διαστήματα...

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ