Κοινωνία

Στους δρόμους 150.000 Ταϊλανδοί ντυμένοι στα μαύρα για να θρηνήσουν τον Βασιλιά τους (βίντεο)


Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα, συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από το Grand Palace στην Μπανγκόκ για να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο προς τιμήν του Ταϊλανδού βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος πέθανε στις 13 Οκτωβρίου, μετά από επτά δεκαετίες στο θρόνο.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε πένθος τη χώρα για έναν ολόκληρο χρόνο αφού ο Μπουμιμπόλ θεωρήθηκε ως μια πατρική φιγούρα για τους Ταϊλανδούς.

Περίπου 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Sanam Luang καταφθάνοντας με κάθε μέσο, ακόμα και με τα πόδια, ενώ σύμφωνα με τις αρχές ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι ήδη εδώ, αλλά θα μπορούσε εύκολα ο αριθμός να αυξηθεί στις 250.000 μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο αναπληρωτής Υποστράτηγος Songpol Wattanachai.

Ο εθνικός ύμνος, γνωστός ως Sansoen Phra Barami, παίζεται πριν από κάθε κινηματογραφική προβολή στην Ταϊλάνδη, όπου το ακροατήριο σηκώνεται για να τιμήσει το βασιλιά, όταν προβάλλονται εικόνες της ζωής και του έργου του.

«Από τότε που πήγε στον ουρανό θέλουν όλοι οι Ταϊλανδοί να αποδείξουν την αγάπη τους και να τραγουδήσουν αυτό το τραγούδι πριν από τις προβολές ταινιών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρίγκιπας Chatri Chalerm Yukol, υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία του τραγουδιού.

Δεδομένου ότι ο βασιλιάς πέθανε, άνθρωποι από όλη την Ταϊλάνδη έχουν καταφύγει στην επιχρυσωμένο Grand Palace για να αποδώσουν φόρο τιμής στο βασιλιά που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν γνωρίσει ποτέ.

Οι βουδιστές μοναχοί θα ψάλλουν προσευχές δίπλα από το φέρετρό του σε μια επιβλητική αίθουσα για 100 ημέρες ως μέρος της τελετής για την κηδεία του Μπουμιμπόλ.

Η στρατιωτική κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμα ημερομηνία για την καύση του βασιλιά αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Αν και ο διάδοχος του θρόνου είναι ο Maha Vajiralongkorn, γιος του Μπουμιμπόλ, ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως δεν βιάζεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ώστε να θρηνήσει ο κόσμος το χαμό του πατέρα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...