Αρχείο

Ρωσία: Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ «προετοιμάζει» την Σούδα εναντίον του ρωσικού στολίσκου - Θορυβημένη πλέον η Μόσχα (βίντεο)


Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Παγιέτ  έχει επικεντρωθεί στην ναυτική βάση της Σούδας , υπονοώντας ότι η βάση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για την «φιλοξενία» μονάδων επιφανείας για την παρακολούθηση του ρωσικού στολίσκου που πλέει πρόσω ολοταχώς για την Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ που απηχούν θέσεις του Κρεμλίνου. 

Στην αμερικανική ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου USS Mount Whitney, που είναι αγκυροβολημένη στον Πειραιά έκανε ο Αμερικανός διπλωμάτης  στην πραγματικότητα την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επίδοση των  διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρεται το δημοσίευμα.

Ο Παγιέτ  ο οποίος ήρθε στην Αθήνα από το Κίεβο, μίλησε όχι μόνο για τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά κυρίως για τη συνεργασία στον τομέα του ναυτικού .

Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας, σημείωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής, αφορά την αμερικανική βάση στην Σούδα η οποία είναι μια  από τις  κύριες βάσεις  της αμερικανικής δύναμης στη Μεσόγειο θάλασσα και στο Αιγαίο. Την βάση αυτή επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ μόλις  λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ο υπουργός άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, με τη σειρά του, σημείωσε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τόνισε  ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της συμμαχίας, και θα παραμείνει ένα από τα θεμέλια της σταθερότητας στην περιοχή, που κυριαρχείται από μια  σημαντική αστάθεια.

Πριν το διορισμό του στην Ελλάδα ως πολύ γνωστό πλέον ο Παγιέτ ήταν ο πρέσβης στην Ουκρανία (Αύγουστος 2013 - Αύγουστος 2016). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε το γνωστό παράνομο πραξικόπημα της πλατείας Μαιντάν που εκδίωξε τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Σε πρόσφατο άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (  Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Σούδα μετά τον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη – Μήνυμα Μόσχας προς Αθήνα: «Μην εμπλακείτε»), αναφέραμε ότι  συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Κρήτη θα αποτελέσει την κύρια βάση των ΗΠΑ στην Μεσόγειο από όπου θα εξορμούν αμερικανικά αεροσκάφη κατά του συριακών και ρωσικών δυνάμεων.

Τονίζεται σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ότι στην  ναυτική βάση στο Μαράθι της Σούδας, κατέπλευσε χθες το πρωί το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ ''USS WASP'' το οποίο μεταφέρει περισσότερα από 2.500 άτομα. Το ελικοπτεροφόρο θα μείνει στην Σούδα για εννέα ημέρες με σκοπό την ξεκούραση και την αναψυχή του πληρώματος.

Να σημειωθεί πως το USS WASP με τα μαχητικά αεροσκάφη Harrier έχει συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά δυνάμεων του ISIS, ειδικά στην περιοχή της Λιβύης. Το ελικοπτεροφόρο WASP έχει μήκος 257 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.

Οι επισκέψεις του  νέου Αμερικανού πρέσβη  και του αρχηγού των δυνάμεων ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) στρατηγού  Κέρτις Σκαπαρότι που επισκέφθηκε την ίδια βάση, αναβαθμίζουν την Σούδα στην σπουδαιότερη ναυτική βάση των ΗΠΑ σχεδόν στον κόσμο .  

https://www.youtube.com/embed/-RV9wUU3B-Y

https://www.youtube.com/embed/t4CNqTtSR9k

https://www.youtube.com/embed/CAm-3DNRKOg

https://www.youtube.com/embed/nTJj9fydMbw

https://www.youtube.com/embed/FGnaacz2Jd8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...