Κόσμος

Πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου: "Η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί επικίνδυνα"

Ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου William Perry είπε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος είναι πλέον πιο πιθανός από ό,τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Σύμφωνα με τον Perry, η πιθανότητα ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος έχει αυξηθεί λόγω της επιδείνωσης των τελευταίων  σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και  Ηνωμένων Πολιτειών. Η αιτία της καταστροφής σύμφωνα με τον Perry είναι  ένα λάθος ή ένα ατύχημα.

«Ο κίνδυνος μιας πραγματικής καταστροφής με πυρηνικά όπλα είναι μεγαλύτερος από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λόγω της απειλής της πυρηνικής τρομοκρατίας και των περιφερειακών πολέμων.  Τέτοιες ευκαιρίες στον Ψυχρό Πόλεμο δεν υπήρχαν», δήλωσε ο Perry.

Σύμφωνα με τον ίδιο , η στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία και το αντίστροφο γίνονται όλο και πιο επικίνδυνη .

Ο Perry κατονομάζει  επίσης ως τις πιο πραγματικές απειλές την πυρηνική τρομοκρατία στον κόσμο. Το ατύχημα, σύμφωνα με την Perry, μπορεί να προκύψει εάν  τρομοκρατικές ομάδες αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ατομική βόμβα.

Άλλωστε όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις εκτέλεσαν βολή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου RS-18 (SS-19 Stiletto) δύο σταδίων από τη νοτιοδυτική Ρωσία στην ρωσική άπω ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα προχτές  το πρωί στις 11:58 τοπική ώρα έγινε εκτόξευση του πυραύλου από το Γιάσνι στο Όρενμπουργκ με στόχο την χερσόνησο της Καμτσάκα.

Είναι πύραυλος δύο σταδίων υγρών καυσίμων αποτελούμενο από τους πυραύλους εκτόξευσης με την χρήση τριών κινητήρων RD-0233 και ενός RD-0234 ενώ στο δεύτερο στάδιο χρησιμοποιείται ο κινητήρας RD-0235.
Η εμβέλεια του πυραύλου φτάνει τα 10.000 χιλιόμετρα έχει μέγιστο βάρος 105,6 τόνους μήκος 27 μέτρα ενώ εκτοξεύεται από εγκαταστάσεις τύπου σιλό.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 6 κεφαλές των 400κτ ή 5μτ ενώ το σύστημα καθοδήγησης είναι αδρανειακό.

Ο RS-28 Sarmat είναι ο νεότερος υγρών καυσίμων διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που συν-αναπτύχθηκε από την κρατική υπηρεσία NPO Mashinostroyeniya και το πυραυλικό κέντρο Makeyev .

Ο RS-28 Sarmat ήSS-X-30 θα κάνει χρήση υγρών καυσίμων και επίσης θα αντικαταστήσει και τους R-36.

Ο Ρώσος υφυπουργός άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ είπε ότι η μάζα της κεφαλής του ICBM Sarmat ICBM θα ζυγίζει περίπου 10 τόνους, και το βλήμα θα είναι ικανό να καταστρέψει στόχους που «πετούν» στον Βόρειο και το Νότιο Πόλο.

«Ο πύραυλος ICBM Sarmat πρόκειται να αντικαταστήσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Voyevoda», που υπηρετεί στις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις σε διάφορες εκδόσεις» δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο βαλλιστικός πύραυλος Sarmat θα ζυγίζει 100 τόνους και το βεληνεκές του θα υπερβαίνει τα 11.000 χιλιόμετρα.

Ο πύραυλος θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής και έχει σχεδιαστεί ως ο κύριος διάδοχος του μεγαλύτερου και πιο τρομερότερου βαλλιστικού πυραύλου στον κόσμο, του R-36M Voyevoda, βάρους 210 τόνων ο οποίος μεταφέρει 10 μοναδικής στόχευσης κεφαλές 750 κιλοτόνους ο καθένας .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...