Κόσμος

Πρόεδρος Φιλιππίνων: «Μίλησα με τον Θεό, υποσχέθηκα να μην ξαναβρίσω»

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο οποίος είχε κάποτε αποκαλέσει τον πάπα «σκύλας γιο» και είχε στείλει «στην κόλαση» τον Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως υποσχέθηκε στον Θεό ότι δεν θα εκστομίσει ξανά βλασφημίες.

Οι αισχρολογίες του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του, ιδιαίτερα όταν απειλεί να σκοτώσει ντίλερ ναρκωτικών στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει εναντίον των ναρκωτικών και εξαιτίας του οποίου έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι αφότου ανέλαβε την εξουσία στα τέλη Ιουνίου.

Ο Ντουτέρτε έδωσε την εντυπωσιακή υπόσχεση κατά την άφιξή τη αργά χθες το βράδυ στη γενέτειρά του, την πόλη Νταβάο στις νότιες Φιλιππίνες, από ταξίδι του στην Ιαπωνία.

Ο πρόεδρος είπε πως βρισκόταν στο αεροπλάνο που τον μετέφερε πίσω στην πατρίδα του και κοίταζε τον ουρανό ενώ όλοι οι άλλοι είχαν αποκοιμηθεί βαθιά, μερικοί ροχαλίζοντας. Άκουσε τότε μια φωνή που του είπε, «αν δεν σταματήσεις τους χαρακτηρισμούς, θα ρίξω αυτό το αεροπλάνο».

«Κι εγώ είπα, 'Ποιος είναι αυτός που μιλάει;' Και φυσικά 'είναι ο Θεός'», είπε.

«Έτσι υποσχέθηκα στον Θεό να μην ξαναπώ βωμολοχίες, βλασφημίες και τα παρόμοια. Έτσι, παιδιά, θα με ακούτε να μιλάω πάντα σωστά, επειδή μια υπόσχεση στον Θεό είναι μια υπόσχεση στον λαό των Φιλιππίνων».

Η υπόσχεση του Ντουτέρτε έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, αλλά εκείνος προειδοποίησε: «Μην χειροκροτείτε υπερβολικά, διαφορετικά αυτό μπορεί να εκτροχιαστεί».

Δεν είναι πάντως σίγουρο ότι ο 71χρονος πρόεδρος θα μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεσή του. Ο Ντουτέρτε είχε αναλάβει μια παρόμοια δέσμευση τον Ιούνιο, όταν έγινε φανερό πως είχε κερδίσει με μεγάλη πλειοψηφία τις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαΐου με την υπόσχεση να βάλει τέλος στην εγκληματικότητα, ιδιαίτερα αυτή που συνδέεται με τα ναρκωτικά, και στη διαφθορά. Δεν είχε χρειαστεί πολύ καιρό για να παραβιάσει την υπόσχεσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ