Αρχείο

Προς "αναθεώρηση" της συνθήκης της Λωζάνης: Ολοκληρώθηκαν 4 νέα υποσυστήματα για τα τουρκικά υποβρύχια type-214TN - Nεο αντιαρματικό σύστημα με στόχο τα ελληνικά LEO 2HELL (βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Γιγαντώνεται συνεχώς η τουρκική αμυντική βιομηχανία ώστε να εξυπηρετήσει τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν για "αναθεώρηση" της Συνθήκης της Λωζάνης. Έτσι η τουρκική κρατική εταιρεία λογισμικού Havelsan ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία 4 νέα υποσυστήματα για τα υποβρύχια type-214TN που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.
Τα συστήματα είναι τα ακόλουθα: Σύστημα Ελέγχου Πυρός, Σύστημα διανομής Πληροφοριών, Σύστημα ανάλυσης κινουμένων στόχων και Σύστημα Ανάλυσης Απόδοσης σε πραγματικό χρόνο.
Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία Havelsan κατέθεσε αίτηση δικαιωμάτων για πατέντα με σκοπό την επίτευξη εξαγωγών.
Συνολικά η εταιρεία έχει επενδύσει 30 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη
Τον παρόντα χρόνο η Havelsan τρέχει δύο ακόμα υποπρογράμματα για τα νέα υποβρύχια: Το σύστημα διασύνδεσης-ενσωμάτωσης στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης και το Σύστημα Ελέγχου Πυρός Τορπιλών.

Επιπλέον έχει άμεση εμπλοκή με το πρόγραμμα επικοινωνιών μέσω της δυνατότητας λήψης στοιχείων από τους δορυφόρους των προγραμμάτων TURKSAT και GOZTURK.
Η παράδοση του πρώτου από τα έξι υποβρυχίου αναμένεται να γίνει το 2020 ενώ οι τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν θα ενσωματωθούν στα υποβρύχια επόμενης γενιάς που θα είναι σχεδιασμένα εξολοκλήρου εγχώρια.

Ταυτόχρονα Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία ανέπτυξαν έναν νέο αντιαρματικό σύστημα βασισμένο σε σκάφος του BRDM-2 και που παρουσιάστηκε στην έκθεση αμυντικού υλικού της πρώτης με την ονομασίαAzerbaijan International Defence Exhibition (ADEX 2016) στο Μπακού.
Το νέο αντιαρματικό σύστημα αναπτύχθηκε από την τουρκική Roketsan και κάνει χρήση του τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής πυραύλου UMTAS(Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi) ή Mizrak-U.
Ο πύραυλος θα έχει δύο εκδόσεις, την μεγάλης εμβέλειας για χρήση από επιθετικά ελικόπτερα και UAV ενώ η δεύτερη έκδοση θα φέρει σύστημα καθοδήγησης με λέιζερ στην θέση του ερευνητή υπερύθρων νέας γενιάς.
Το πυραυλικό σύστημα είναι κατηγορίας fire-and-forget με δυνατότητα πληγμάτων κατά στόχων που βρίσκονται σε απόκρυψη με την χρήση δυνατοτήτων top-attack ενώ θα μπορεί να ανανεώνει τα δεδομένα εν πτήσει για αλλαγή στόχου.

Η κεφαλή τύπου tandem είναι ικανή να διατρήσει 1.000mm RHA σε συνδυασμό με θωράκιση ERA ενώ η εμβέλεια του αγγίζει τα 8χλμ. Το πυραυλικό σύστημα θα αποτελεί και το κύριο όπλο του επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ.
Ο μικρότερης εμβέλειας MIZRAK-O, έχει δυνατότητα πλήγματος σε αποστάσεις μέχρι 4χλμ. με ελάχιστη εμβέλεια τα 200μ. παντός καιρού επίσης κατηγορίας fire-and-forget και fire-and-update διαμορφώσεις ενώ συνδυάστηκε όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση με σταθεροποιημένο πύργο που φέρει ηλεκτροπτικά σκοπευτικά νέας γενιάς αποτελούμενο από θερμική κάμερα, κάμερα ημέρας και τηλέμετρο/καταδείκτη λέιζερ ενώ ο χειρισμός του οπλικού συστήματος γίνεται μέσω χειριστηρίων και οθόνης απεικόνισης στόχων στο εσωτερικό.
Ο πυργίσκος που έχει στόχο τις εξαγωγές θα είναι υποψήφιος και για την κάλυψη των τουρκικών αναγκών μετά την κατακύρωση στην FNSS για την προμήθεια 76 τροχοφόρων και 184 ερπυστριοφόρων οχημάτων αντιαρματικών πυραύλων.

https://www.youtube.com/embed/xao7z3vVYzI

https://www.youtube.com/embed/REhXH4jo1l4

https://www.youtube.com/embed/REhXH4jo1l4

https://www.youtube.com/embed/wezrnwqu6B8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...