Κόσμος

Πούτιν: Μονόδρομος η εκκαθάριση του Χαλεπίου από την «φωλιά των τρομοκρατών»

Στόχο να εκκαθαρίσει τη «φωλιά των τρομοκρατών» στο Χαλέπι έχει η Μόσχα, όπως διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά το γεγονός πως στην πόλη ζουν και άμαχοι πολίτες.

Οπως δήλωσε, ο κόσμος θα πρέπει να θρηνεί για τους αμάχους παντού και όχι μόνο στο Χαλέπι, κάνοντας λόγο για πολίτες που σκοτώνονται σε περιοχές γύρω από τη Μοσούλη του Ιράκ, όπου είναι σε εξέλιξη μια ευρεία επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων και του διεθνούς συνασπισμού για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι καμπάνες θα πρέπει να χτυπούν για όλα τα αθώα θύματα. Οχι μόνο στο Χαλέπι», υποστήριξε.

Όσον αφορά τις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι του ήταν δύσκολο να συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση επειδή η τελευταία δεν τηρούσε τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τη Συρία. Πρόσθεσε όμως ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με έναν νέο πρόεδρο, όποιον επιλέξουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, και να συζητήσει μαζί του τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Αναφερόμενος στις κυβερνοεπιθέσεις και σε άλλους είδους παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ο Πούτιν τις χαρακτήρισε «ανυπόφορες». Η αμερικανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για τις επιθέσεις χάκερ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, όμως η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξή της σε τέτοιες ενέργειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...