Πνευματικά ωφέλιμα

Παράνομο και αντισυνταγματικό το νέο μάθημα των θρησκευτικών

π. Εμμανουήλ Σαρρής

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με βαθύ πόνο ψυχής από τη θέση του ποιμένος της ενορίας αυτής και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να ενημερώσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών από τη φετινή χρονιά, ώστε να σας βάλω την καλή ανησυχία, διότι πειραματίζονται να το διδάξουν στα παιδιά μας από την επόμενη σχολική χρονιά (ως πειραματόζωα).
Η ουσία του προβλήματος για τους ορθοδόξους γονείς είναι η εξής: οι ορθόδοξοι μαθητές αντίθετα με το Σύνταγμα και τον εκπαιδευτικό νόμο δε θα διδάσκονται πλέον μόνο τη δική τους πίστη, αλλά θα αναγκάζονται να διδαχθούν ένα μείγμα από όλες τις άλλες θρησκείες.

Το μάθημα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία της ορθοδόξου εκκλησίας, της Π.Ε.Θ. (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων) και των υψηλού επιπέδου διεθνών και πανελληνίων επιστημονικών συνεδρίων, των ειδικών επιστημών (παιδαγωγών, νομικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, πολιτιολόγων, κ.α.).

Το μάθημα αυτό θα διδαχθεί σε παιδιά της Γ’ τάξης Δημοτικού και μετά, δηλαδή σε παιδιά που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα διδαχθούν Θρησκευτικά και είναι ανυπεράσπιστα και ανώριμα πνευματικά.
Το σωστό είναι τα μικρά παιδιά πρώτα απ’ όλα να γνωρίσουν σε βάθος τη δική τους πίστη και μετά να γνωρίσουν κάτι άλλο για να μπορέσουν να κρίνουν σωστά.

Μέσα από τη διδασκαλία όλου αυτού του πολυθρησκιακού αχταρμά: α. Δε θα χαθούν σταδιακά τα πρότυπα και οι αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού του τόπου μας; β. Δεν θα προκληθεί μεγάλη πνευματική βλάβη στα παιδιά μας; γ. Δεν τα προσηλυτίζουν σε επικίνδυνους δρόμους αποχριστιανοποίησης και αθεΐας;

Οι «θεολόγοι» του υπουργείου, που μετέτρεψαν όπως καταγγέλλει η Π.Ε.Θ. το μάθημα των Θρησκευτικών από ορθόδοξο και ομολογιακό σε πανθρησκιακό, διαπράττουν σε συνεργασία με τον κύριο Φίλη (ως άλλος «Ιουλιανός παραβάτης»), δύο επικίνδυνα αδικήματα («πνευματικά εγκλήματα») σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών: α. Το αδίκημα του προσηλυτισμού στην αθεΐα και μάλιστα σε βάρος ανηλίκων παιδιών που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν πνευματικά. β. Το αδίκημα της ανισονομίας, διότι το νέο μάθημα εφαρμόζεται ή μάλλον επιβάλλεται «ρατσιστικά» μόνο στα ορθόδοξα παιδιά, διότι ως γνωστόν τα αλλόθρησκα και ετερόθρησκα παιδιά παίρνουν απαλλαγή από το μάθημα όπως πάντα. Εμείς όμως ως υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι γονείς θέλουμε ένα μάθημα καθαρά ορθόδοξο, σύμφωνα με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας. Άλλωστε το δικαίωμά μας αυτό το επιτάσσουν το Σύνταγμα μας, οι Διεθνείς Συμβάσεις και οι Νόμοι των Ελληνικών Δικαστηρίων.
Αδελφοί μου, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ψυχές των παιδιών μας.

Έχοντας λοιπόν αυτά υπόψιν μας, προτείνω ταπεινά προς όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία γενικώς να πάρουν τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα (π.χ. επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο με την περισυλλογή υπογραφών). Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι η Π.Ε.Θ. έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει κερδίσει ήδη όλες τις δίκες (τέσσερεις τον αριθμό).

Τώρα όσο για αυτούς που ενώ γνωρίζουν σιωπούν όμως και δεν μιλούν έχω να τους δώσω δύο συμβουλές από δύο μεγάλους Αγίους Πατέρες και φωστήρες της οικουμένης «Το να εφησυχάζει κανείς όταν το κινδυνευόμενον είναι η πίστης, είναι το ίδιο της αρνήσεως, ενώ το να ελέγχει είναι ομολογία ειλικρινής» (Μέγας Βασίλειος), «Εκείνος που δεν λέει την Θεία Αλήθεια είναι υπεύθυνος του αίματος, δηλαδή της σφαγής των ψυχών των πλανεμένων» (Ιερός Χρυσόστομος).

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους με αγαπάνε και με στηρίζουν ηθικά και πρακτικά στο δίκαιο και τίμιο αγώνα μου, υπέρ της αλήθειας και ιδιαιτέρως εκείνους που με ενθάρρυναν με το χειροκρότημά τους στο 6ο δημοτικό σχολείο.
Είμαι βέβαιος τώρα πλέον ότι τους εκφράζω πνευματικά με τις αναγκαίες επεμβάσεις μου υπέρ της αλήθειας, γι’ αυτό και με αγαπάνε διότι η αγάπη «δεν χαίρει για το κακό, αλλά συγχαίρει την αλήθεια» (Κορ. Α 13,6) και εγώ τους αγαπάω και τους υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα τους προδώσω και αυτούς και Τον Ιησού μου, έστω και αν υποστώ συνέπειες, διότι «ο καλός ο ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για τα πρόβατα του» (Ιωάνν. 10,11).

Αδελφοί μου, να ξέρετε ότι αγάπη ειλικρινή δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρχει η αλήθεια. Η αγάπη από μόνη της χωρίς την αλήθεια είναι ψεύτικη, υποκριτική, συμφεροντολογική και φαρισαϊκή. «Καλύτερα ένας έλεγχος φανερός, από μια κρυφή φιλία, αξιοπιστότερα είναι τα τραύματα ενός φίλου από τα φιλιά του εχθρού που σε εξαπατούν» (Παροιμ. 27,5).
Ξέρω βέβαια ότι σε ορισμένους δεν αρέσει η αλήθεια και τους είμαι αφόρητα ενοχλητικός και αντιπαθητικός και έχω υποστεί από αυτούς απερίγραπτους εξευτελισμούς και συκοφαντίες πως δήθεν κάνω παρέμβαση στα πολιτικά θέματα και πως είμαι ρατσιστής και οργίλος. Τώρα κατά πόσο είναι θέμα πολιτικό το μάθημα των Θρησκευτικών, θα αφήσω τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Για το ρατσιστής έχω να τους πω ότι το πρόβλημά μου δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η πονηριά και η υπουλότητα των πολιτικών που χρησιμοποιούν ως πρόφαση τους λίγους μετανάστες για να αλλάξουν το μάθημα των πολλών ορθοδόξων χριστιανών. Καλά για τόσο κουτούς μας έχουνε; Τόσο πολύ υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας;

Τώρα όσο για την οργή μου, θα επικαλεστώ τον Ιερό Χρυσόστομο «Ποια είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να οργιζόμαστε; Όταν δεν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας» (Ε.Π.Ε. 9,558), αλλά τα αδικημένα, ανήλικα και ανυπεράσπιστα παιδιά μας και «Για να διορθώνονται εκείνοι που σφάλουν» (Ε.Π.Ε. 36,514), όπως το σφάλμα της Κυρίας που παρέμβει κακώς. Ήταν λοιπόν δίκαιος ο θυμός μου, από ιερή αγανάκτηση γι’ αυτό και απέσπασα το χειροκρότημα του κόσμου.

Όσο το αν θα πρέπει να κηρύττω προσέξτε τι λέει ο Απ. Παύλος «Μου επιβάλλεται αναγκαίως να το κάνω. Αλλοίμονό μου εάν δεν κηρύττω το Ευαγγέλιο» (Κορ. Α 9,16).

Βέβαια ξεγελάστηκα διότι είχα κάποιους για σοφούς, αλλά αποδείχθηκαν κακοί, όπως λέει η Αγία Γραφή «Μην ελέγχεις τους κακούς για να μη σε μισήσουνε αλλά έλεγχε τους σοφούς και θα σε αγαπήσουνε» (Παροιμ. 9,8).

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαινέσω κάποιους λίγους για το ενδιαφέρον τους για τους μετανάστες, πραγματικά με συγκινεί και να τους προτείνω να μου δώσουν τα στοιχεία τους ούτως ώστε όταν έρχονται στην ενορία μου οι μετανάστες για οικονομική βοήθεια να τους παραπέμπω και σ’ αυτούς για να τους βοηθάνε κι αυτοί. Γιατί αν πραγματικά τους αγαπάνε θα πρέπει να δεχθούν με χαρά την πρότασή μου γιατί η αγάπη φαίνεται στο δόσιμο και στην προσφορά, δηλαδή στα έργα και όχι στα λόγια. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στα εξής τηλέφωνα: 2831103549 και στο 6944919311. Μόνο σας παρακαλώ μην πάρετε όλοι μαζεμένοι και δεν προλαβαίνω να σηκώνω τα τηλέφωνα! Ένας ένας παρακαλώ. Ξέρω ότι όλοι βιάζεστε να δώσετε. Μη στενοχωριέστε όλοι θα δώσετε!

Αδελφοί μου, να εύχεστε ο Θεός να με βοηθάει, συγχωρέστε με και συγχωρεμένοι να είναι όλοι όσοι νομίζουν ότι με λύπησαν.

Με πατρική αγάπη η αναξιότητά μου
π. Εμμανουήλ Σαρρής

goodnet.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...