Εκκλησία

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος: Ετοιμότητα και εδώ και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος, το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, ετέλεσε τον Αγιασμό και κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας την πρώτη ομιλία σε πλήθος Χριστιανών στη Χριστιανική Εστία Λαμίας, όπου κάθε Κυριακή στις 6 μμ γίνεται η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία.

Με την παρουσία του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Ζαφείρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αιδεσιμολογιωτάτου π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Λαμίας Αιδεσιμολογιωτάτου π. Παναγιώτου Σερέτη, του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Ιερολογιωτάτου Διακ. Ευσταθίου Κατόπη και του Ιερολογιωτάτου Διακ. Δημητρίου Ατματζίδη, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε και αγίασε το ευσεβές ακροατήριο, τους παρόντες Ιερείς και τους Προέδρους των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας που συστεγάζονται στο κτήριο της Πλατ. Διάκου.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ετόνισε πόσο μεγάλη είναι η ευλογία του θείου λόγου στη ζωή μας και όταν τον ακούμε και όταν τον μεταδίδουμε και κυρίως όταν τον εφαρμόζουμε. Ανέλυσε διεξοδικά την Παραβολή του Σπορέως και με σύγχρονες επισημάνσεις και επιτυχημένα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή έδωσε με πληρότητα να καταλάβουμε τι σημαίνει θείος λόγος και ποια είναι η « καλή και αγαθή γη».

Επίσης με αγιογραφικά χωρία και λόγια του Κυρίου μας και των Αγίων Αποστόλων υπογράμμισε την αξία της ιεραποστολής που πραγματοποιεί η Αγία μας Εκκλησίας με τα Κηρύγματα και τις Ομιλίες στους Ιερούς Ναούς, στα Πνευματικά Κέντρα, στους Συλλόγους, στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και στους Κύκλους Αγίας Γραφής. Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι αξία έχει και η διάδοση του θείου λόγου και από τον καθένα ξεχωριστά χριστιανό, λόγω της Γενικής Ιερωσύνης που φέρουμε όλοι οι βαπτισμένοι Χριστιανοί. Η όποια ορθόδοξη Ιεραποστολή όμως για να είναι καρποφόρα χρειάζεται ψυχική υποδομή, είπε ο Σεβασμιώτατος.

Δηλαδή, μελέτη και σπουδή του θείου λόγου, εφαρμογή στη ζωή και εκκλησιαστικό φρόνημα. Επεσήμανε τον πνευματικό κίνδυνο από την επίδραση της ανεξέλεγκτης τηλεθέασης από μέρους των πιστών και συνέστησε τη συνεχή μελέτη και ακρόαση του θείου λόγου. Ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε, είπε ακόμη ο Σεβασμιώτατος, με τόσες αιρέσεις και σχίσματα, παρερμηνείες και αποκλίσεις από την Αλήθεια, είναι πολύ απαραίτητη η Ενότητα του Εκκλησιαστικού σώματος περί τον Επίσκοπο και τη Θεία Ευχαριστία, προκειμένου να ευοδούται κάθε καλή και ορθόδοξη προσπάθεια. Τέλος ετόνισε την ανάγκη της ετοιμότητος στους δύσκολους καιρούς που διατρέχουμε και εμείς εδώ και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Ακολούθησε σύντομη ευγνώμονα αντιφώνηση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Ζαφείρη, και με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, όλοι οι παρόντες ακροατές του θείου λόγου, Κλήρος και Λαός, έψαλαν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…», τον Εθνικό Ύμνο και την Φήμη του Σεβασμιωτάτου.

Μετά από όλα αυτά τα άγια και ευλογημένα παρετέθη μικρή δεξίωση και μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος και πνευματικότητος ο Σεβασμιώτατος εδέχθη την σεβαστική αγάπη του κόσμου και έδωσε ευχές και ευλογίες σε μικρούς και μεγάλους, ευχόμενος για τη νέα ιεραποστολική περίοδο κάθε ευλογία και καρποφορία στη σπορά του θείου λόγου που γίνεται και στη Χριστιανική Εστία Λαμίας.img_0008_39-1 img_0002_51-1 e934faf952b198700377e06c2639ad09_l

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ