Αρχείο

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα: "Διαμοιρασμός των κοιτασμάτων φυσικού αερίου αν θέλετε ειρήνη αλλιώς πόλεμος"

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα και τη Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι "Ή Τουρκία  παρέχει την πιο βιώσιμη οδό για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο"ενώ ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak τόνισε ότι θα παρουσιαστεί  στο  23ο παγκόσμιο συνέδριο ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη «η πλήρη δέσμευση της Άγκυρας για τη φιλοσοφία διαμοιρασμού των κοιτασμάτων για την ειρήνη στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης», τονίζει 

Προφανώς όλες αυτές οι δηλώσεις υποκρύπτουν αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο , για τις οποίες οι νέο-οθωμανοί είναι σίγουροι ότι θα τις επιτύχουν απέναντι σε μια αδύναμη ελληνική κυβέρνηση.

Τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο από τις προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη, έως τις δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης.  

Όταν διαβάζουμε ειδικά στον  τουρκικό τύπο ότι  ο  Τούρκος υπουργός στην επίσημη εναρκτήρια ομιλία του την Κυριακή, υπογράμμισε τις «ευκαιρίες  και τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλλουν  στην περιφερειακή σταθερότητα», το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο κακό και όχι άδικα.  

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα δύο τρίτα των πόρων φυσικού αερίου στον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει ανοικτά  πολλά έργα για τη μεταφορά και τη διανομή του φυσικού αερίου .

Περισσότεροι από 250 υπουργοί και  διευθύνοντες σύμβουλοι μαζί με τέσσερις ηγέτες  κυβερνήσεων και κρατών θα λάβουν μέρος στο 23ο  Παγκόσμιο συνέδριο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Το συνέδριο αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες θα διαμορφώσει τον «ενεργειακό χάρτη», ο οποίος θα καθορίσει το μέλλον στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου , συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου.

 Η χώρα μας μαζί με την Κύπρο δεν συμμετέχουν στα κέντρα λήψεων αποφάσεων, σε αντίθεση με τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους που ορέγονται τα «ελληνικά και ελληνοκυπριακά κοιτάσματα υδρογοναθράκων". 

 

Το συνέδριο  συγκεντρώνει τέσσερις ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου  του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο , μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί από τις  9-13 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 265 ομιλητών  από 82 χώρες , ενώ θα  πραγματοποιηθούν πάνω από 60 συναντήσεις.

Η όρεξη της Άγκυρας μετά την Συρία και το Ιράκ έχει ανοίξει  ειδικά στο Αιγαίο αλλά και την Κύπρο. Τα θέλουν όλα οι Τούρκοι σε ένα ριμέικ της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η στάση της Ελλάδος  για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είναι αταλάντευτη και κυρίως δυναμική, διότι η απόφαση των Τούρκων είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία περίπτωση , ότι  και να γίνει.

Μόνο η σθεναρή αντίσταση της χώρα μας από την υγιή μερίδα του πολιτικού κόσμου όλων των παρατάξεων και σύσσωμοι όλοι οι Έλληνες   θα πρέπει να δώσουμε την «μπουνιά» που αναζητούν οι Τούρκοι , ειδικά  μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

image010

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...