Κόσμος

Ο Β.Πούτιν απέρριψε το αίτημα για επανάληψη των βομβαρδισμών στο ανατολικό Χαλέπι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε το αίτημα της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για επανάληψη των αεροπορικών βομβαρδισμών στο ανατολικό Χαλέπι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πιστεύει ότι δεν είναι σκόπιμο να επαναληφθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά των τρομοκρατών στη συριακή πόλη του Χαλεπίου, απορρίπτοντας το αίτημα του Γενικού Επιτελείου, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει το TASS.

«Ο πρόεδρος εξετάζει την επέκταση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός για να απομακρυνθούν οι τραυματίες και οι μαχητές, οι οποίοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη, και, επίσης, πράγμα το οποίο δεν είναι λιγότερο σημαντικό, να δώσει στους αμερικανούς εταίρους μας τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις και υποχρεώσεις τους, να καθορίσουν την λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση και τις τρομοκρατικές ομάδες», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών

Το ρωσικό γενικό επιτελείο ζήτησε την Παρασκευή από τον επικεφαλής του κράτους και αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να διατάξει την επανάληψη των αεροπορικών επιθέσεων κατά των τρομοκρατών στα ανατολικά του Χαλεπίου.

Στις 18 Οκτωβρίου, η Ρωσία και η Συρία, που κατηγορούνται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ότι για να καταστρέψουν θέσεις των τρομοκρατών στο ανατολικό Χαλέπι έχουν προκαλέσει απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού ανέστειλαν προσωρινά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους αμάχους και τους μαχητές που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...