Αρχείο

Ο Β.Πούτιν "απάντησε" στις απειλές Τ.Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δέχονται πρωτοφανείς κυβερνοεπιθέσεις στην παγκόσμια ιστορία (βίντεο)


O Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στις απειλές του Joe Biden περί κυβερνοεπίθεσης και μηνύματος στη Ρωσία (βίντεο παρακάτω) και αποφάσισε να κτυπήσει πρώτος και να στείλει σαφή προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον δίνοντας εντολή για κυβερνοεπίθεση με την αποστολή εκατομμυρίων «ιών» στους μισούς υπολογιστές στις ΗΠΑ.

Η μεγάλων διαστάσεων κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα στις 21η Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας εκατομμύρια συνδεδεμένων Η/Υ στο διαδίκτυο για να «κατακλύσουν» την υποδομή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες internet στις ΗΠΑ με κακόβουλο λογισμικό .

Η επίθεση ξεκίνησε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ αλλά σύντομα επεκτάθηκε προς τα δυτικά σε τρία κύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι Αμερικανοί ειδικοί σtον κυβερνοπόλεμο υποπτεύονται ότι αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση, σε τέτοια μαζική κλίμακα, προκλήθηκε από ομάδες χάκερ από χώρες σαν την  Ρωσία,  την Κίνα ή τη Βόρεια Κορέα και  ενδέχεται να αποτελεί πρόβα για την κύρια «επίθεση» η οποία αναμένεται στις 8 Νοεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία διεξάγονται οι εκλογές στην Αμερική.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι σε 31 πολιτείες, αλλά και τα μέλη των αμερικανικών δυνάμεων στο εξωτερικό που μπορούν να ψηφίσουν μέσω του Διαδικτύου, θα βρουν εκείνη την ημέρα  τους δικτυακούς τόπους απενεργοποιημένους  από τους «ίδιους» χάκερ.

Μια τέτοιας έκτασης  κυβερνοεπίθεση θα  δημιουργούσε ενδεχομένως  χάος για την αμερικανική δημοκρατία.

Το κακόβουλο λογισμικό, αποτελεί ένα ακόμη «όπλο» στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας. Δεν είναι μόνο οι υπολογιστές που «χτυπήθηκαν» και οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι σε ιστοσελίδες , αλλά και εκατομμύρια Η/Υ στο Διαδίκτυο,  έξυπνα gadgets , όπως φωτογραφικές μηχανές, συσκευές παρακολούθησης μωρού, «έξυπνα» ψυγεία, και  DVDs, τα οποία είχαν «μολυνθεί» εν αγνοία των ιδιοκτητών τους με ένα  λογισμικό που διοχέτευσαν  οι χάκερ από κάποια γωνιά του πλανήτη .

Το διαδίκτυο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ήταν ανενεργό  την Παρασκευή το πρωί , όταν ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους του συστήματος DOMAIN , η Dyn DNS , «χτυπήθηκε» από ιό .

Η εταιρία ανέφερε ότι στις  7:10 π.μ., οι διακομιστές DNS δέχθηκαν  επίθεση DDoS, η οποία «πλημμύρισε» τους servers με τεράστια ποσότητα κακόβουλων ιών . Χρήστες ανέφεραν προβλήματα που σποραδικά έκλεισαν αρκετές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Netflix, Spotify, Airbnb, Reddit, Etsy, SoundCloud και της εφημερίδας The New York Times. Το πρώτο κύμα διήρκεσε περίπου 90 λεπτά.

Το δεύτερο κύμα, που ξεκίνησε δύο ώρες αργότερα, θέτοντας  νοκ άουτ πολλές περιοχές της Δυτικής Ακτής.

https://www.youtube.com/embed/h9M-fb9VIi0

http://launch.newsinc.com/?type=VideoPlayer/Single&widgetId=1&trackingGroup=69016&playlistId=19132&siteSection=90085_dynamic&videoId=31514514

https://www.youtube.com/embed/5ovrwTvM9R0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...