Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στη Λήμνο, κατά την εθνική μας επέτειο;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ .ΤΖΟΥΜΑ

Ένα ταξίδι προγραμματισμένο από καιρό θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τον εορτασμό της  Εθνικής  μας επετείου  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Θα επισκεφθεί το ακριτικό και ιστορικό νησί του Αρχιπελάγους, την Λήμνο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήθελε από καιρό να μεταβεί στη Λήμνο και  να έλθει σε επαφή με τους ακρίτες κατοίκους του νησιού, όμως το βεβαρυμένο πρόγραμμά του δεν του το επέτρεπε.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε οτι ήταν να πάει την περασμένη εβδομάδα που εόρταζε το νησί τα ελευθέριά του– όπως ακριβώς είχε μεταβεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας–αλλά ήταν προγραμματισμένη η Σύνοδος της Ιεραρχίας, η οποία δεν του επέτρεψε να είναι συνεπής στην επιθυμία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα περιοδεύσει στο νησί , θα επισκεφθεί τα φημισμένα χωριά του και θα προσκυνήσει ιστορικούς ναούς και προσκυνήματα.

Τη Λήμνο έχουν διαποιμάνει μεγάλες προσωπικότητες Ιεραρχών, όπως ο απο Λήμνου Διονύσιος μετέπειτα Τρίκκης και Σταγών, η εμβληματική αυτή προσωπικότητα της Εκκλησίας μας, που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο, δίπλα στον Ιερώνυμο τον Α ´.
Αλλά και ο τελευταίος προκάτοχος του Ιεροθέου, ο Παντελεήμων Μερτύρης– πνευματικό ανάστημα του σπουδαίου Χίου Παντελεήμονος του Φωστίνη–παρά τον απρεπή τρόπο που οδηγήθηκε σε παραίτηση και έφυγε από το νησί, ήταν ένας πράος και φιλάνθρωπος Αρχιερεύς! Από τον μισθό του σπούδαζε δεκάδες φτωχά παιδιά του νησιού, γεγονός που έγινε γνωστό μετά την παραίτησή του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να επισκέπτεται και το γειτονικό μικρό νησί του Αη Στράτη, που υπήρξε τόπος εξορίας επιφανών πολιτικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς, τα χρόνια της επταετίας αλλά και παλαιότερα!

Εννοείται οτι τον Αρχιεπίσκοπο θα υποδεχθεί στο νησί ο Γέρων Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος, ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και κυρίως κινητικά προβλήματα!

Οπωσδήποτε θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών ανδρών, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν στις συναντήσεις  που θα έχουν κατά την επίσκεψη αυτή, θα  θιγούν και  ευαίσθητα  θέματα διοίκησης της Μητρόπολης.  Ίδωμεν!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...