Αρχείο

Οργή στη Ρωσία: Το γνωστό περιοδικό Charlie Hebdo «σατιρίζει» τα θυρανοίξια του ρωσικού του ορθόδοξου ναού στο Παρίσι!

Οι συντάκτες του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, βρήκαν ως θέμα να σατιρίσουν τα θυρανοίξια  της ρωσικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Παρισιού, αναφέρει με οργή το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .

«Μητρόπολη στο Παρίσι», με αυτόν το τίτλο κυκλοφορεί η πρώτη σελίδα  της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού που προσβάλει τα πάντα .

Η γελοιογραφία απεικονίζει τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό, του οποίου οι θόλοι έχουν  ζωγραφισμένο  ένα φουσκωμένο πρόσωπο .

Το άρθρο του περιοδικού αναφέρεται με μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ορθοδοξίας στη Ρωσία του εικοστού και τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, κάνoντας παράλληλα  μια περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην κατασκευή του ναού με ένα εντελώς σαρκαστικό τρόπο, χλευάζοντας τα πάντα.

Στα θυρανοίξια του Ιερού Ορθόδοξου ναού αναμένονταν η παρουσία των προέδρων Ρωσίας και  Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και  Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως η επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στο Παρίσι ακυρώθηκε λόγω της στάσης της Γαλλίας στο  θέμα των βομβαρδισμών της ρωσικής αεροπορίας στο Χαλέπι .

Ο Φ.Ολάντ ζήτησε μάλιστα να δικαστεί η Ρωσία ως  χώρα "εγκληματίας πολέμου".

Κατά την εναρκτήρια τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα την Τετάρτη, παρέστησαν ο Ρώσος  υπουργός πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνα  και  ο Μητροπολίτης  Αντώνιος, επικεφαλής του Πατριαρχείου Μόσχας σε ιδρύματα του εξωτερικού.

Το περιοδικό Charlie Hebdo που αποτέλεσε στόχο της ισλαμικής τρομοκρατίας έχοντας 11 νεκρούς δημοσιογράφους πριν μερικούς μήνες δημοσιεύει τακτικά προκλητικά άρθρα με κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν μια ποικιλία εκδηλώσεων η οποία προσβάλει κατάφωρα όχι μόνο την ορθοδοξία αλλά και κάθε άλλη θρησκεία .

Πρόκειται για την κακώς «εννοούμενη» σατυρική δημοσιογραφία η οποία δεν έχει όρια πουθενά και σε τίποτα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...