Πολιτική

Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Τσακαλώτου-Θεσμών: -«Εκλεισαν» Υπερταμείο και ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το πρώτο τετ α τετ του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα αφού τα δύο ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο φαίνεται πως έκλεισαν.

Το θέμα του υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους ιδιώτες έκλεισαν- σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα μετά τη συνάντηση. Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει τελειώσει η διαδικασία για τον διορισμό ΔΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενώ για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αποτελέσε και την αιχμή για το σπάσιμο της υποδόσης, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για την πορεία των πληρωμών που έγιναν τον Σεπτέμβριο για τα χρέη του Δημοσίου.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα για να εκταμιευθεί στη συνέχεια από τον ESM και το ποσό αυτό, που θα οδεύσει για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου Υπερταμείου θα προχωρήσει σε διεθνή προκήρυξη για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα και θα προσλάβει σύμβουλο από την αγορά ο οποίος θα καταρτίσει short list με τους υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και των λοιπών μελών του ΔΣ.

Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016.

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις του ελληνικού διαπραγματευτικού επιτελείου υπό τον ΥΠΟΙΚ, Ευκ. Τσακαλώτο, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών το ΔΝΤ εκπροσωπείται από στελέχη κλιμακίων και η κα Βελκουλέσκου θα προστεθεί το Σαββατοκύριακο στην αποστολή.

Στη σημερινή ατζέντα υπάρχουν επίσης τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαφθοράς και της ενέργειας/κτηματολογίου, τα οποία θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...