Κόσμος

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν προσπαθούν να αντιγράψουν την προπαγάνδα του ISIS - Βιντεοσκόπησαν με drone την έκρηξη αστυνομικού τμήματος (βίντεο)


Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν προσπαθούν να αντιγράψουν την επικοινωνιακή προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους καθώς βλέπουν ότι η επιρροή τους στις εξτρεμιστικές ομάδες του μουσουλμανικού κόσμου φθίνει ολοένα και περισσότερο από την εμφάνιση του ISIS.

Μπορεί να μην έχουν ακόμα στη διάθεσή τους τα εκλεπτυσμένα μέσα των τζιχαντιστών, με τα οποία αποτυπώνουν τα πιο σκληρά εγκλήματα κατά «άπιστων» στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τους πολιτικής, όμως, οι Ταλιμπάν ακολουθούν τα χνάρια της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αυτό παρατηρείται, έπειτα από τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους για την καταγραφή επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα της Χελμάντ στο Αφγανιστάν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα ένα όχημα καταγράφεται να κατευθύνεται με αυξημένη ταχύτητα στον προαύλιο χώρο αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια να εκρήγνυται με αποτέλεσμα όλο το κτίριο να καλυφθεί σε φλόγες και καπνούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση drone επιχειρεί να αποδείξει στη Δύση ότι οι Ταλιμπάν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία.

Βέβαια, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει τους πολίτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της χώρας, Νταγουλάτ Γουαζίρι, επισήμανε πως η καταγραφή με drone δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως σπουδαίο επίτευγμα.

«Μπορείς να βρεις ένα drone παντού, σε κάθε κατάστημα. Το βρήκαν ή το αγόρασαν και το χρησιμοποίησαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο βίντεο, πάντως, εμφανίζεται ο καμικάζι πριν εξαπολύσει την επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός, λέγοντας: «Λέω στις μαριονέτες-δυνάμεις του Αφγανιστάν να μετανοήσουν και να ενταχθούν στους Ταλιμπάν διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό που μας έδωσαν οι ξένοι εναντίον τους και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό».

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera τόνισε πως η χρήση εξελιγμένων μέσων αποδεικνύει ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά και στέλνουμε το μήνυμά μας στο λαό του Αφγανιστάν. Οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει για να καταστρέψουμε τους εχθρούς μας θα χρησιμοποιηθεί με όλες τις δυνάμεις μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ