Κόσμος

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το μέτωπο στην Ευρώπη: Φοβούνται απόρρητα ρωσικά οπλικά συστήματα!

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανησυχούν ιδιαιτέρως για το μέτωπο στην Ευρώπη καθώς η Ρωσία σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου πυραύλου κατηγορίας κρουζ που θα καταπατά την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσης εμβέλειας.
Η αμερικανική διοίκηση πιστεύει ότι η Ρωσία κατασκευάζει συνεχώς νέους πυραύλους που παραβιάζουν τη συμφωνία εν κρυπτώ.
Oι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων του Κογκρέσου συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή για το ζήτημα στον πρόεδρο Ομπάμα.
Μάλιστα ζήτησαν την επιβολή νέων κυρώσεων και επίσης να ληφθούν και στρατιωτικά μέτρα καθώς η συνθήκη παραβιάζεται από το Κρεμλίνο.
Η συμφωνία INF υπογράφηκε το 1987 και τέθηκε ε ισχύ το 1988 μεταξύ Σοβιετικής ένωσης και ΗΠΑ και προβλέπει την απόσυρσης και των δύο πλευρών από την παραγωγή καθώς και την καταστροφή όσων βρίσκονται σε υπηρεσία πυραυλικών συστημάτων εμβέλειας από 500χλμ μέχρι και 5500χλμ είτε αυτά είναι συστήματα πυροβολικού, είτε βαλλιστικοί πύραυλοι είτε πύραυλοι κρουζ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...