Πολιτική

ΝΔ προς Μαξίμου: «48 ώρες μετά καμία απάντηση για Αρτεμίου»

Σάλο προκάλεσε την Κυριακή η δημοσίευση της φωτογραφίας του Κύπριου δικηγόρου, Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers, να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου. Ακολούθησε «πόλεμος ανακοινώσεων» μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει την αρχή, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός οφείλει εξηγήσεις για τη μυστηριώδη παρουσία του εν λόγω δικηγόρου στο Μαξίμου, κάτι που, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 48 ώρες, δεν έχει γίνει.

Χτες το βράδυ, εξαπέλυσε επίθεση και ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για πλήρη κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς από μια κυβέρνηση που έγινε «εξπέρ» της διαπλοκής, σε ομιλία του στην Βουλή, απαριθμώντας ορισμένα προβληματικά. «Βγαίνει μετά ο Αρτεμίου με τις offshore και τα Panama papers που τον έπιασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και λεει ότι πήγε εκεί για μια μεγάλη επένδυση. Για να δούμε αν η λαλίστατη κυρία Γεροβασίλη θα μας απαντήσει».

Κι όμως, αφού δεν υπήρξε ουδεμία απάντηση μέχρι τώρα, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Η σιωπή της Κυβέρνησης σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” για την επιβεβαιωμένη επίσκεψη του δικηγόρου που περιλαμβάνεται στα Panama Papers κ. Αρτεμίου, είναι εκκωφαντική.

48 ώρες μετά την αποκάλυψη, οι κ. Τσίπρας και Παππάς αρνούνται να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν.

Με ποιους συναντήθηκε ο κ. Αρτεμίου;

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης και ποια επενδυτική πρόταση τους παρουσίασε;

Έχει ξαναβρεθεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ποια είναι η σχέση του με τους κ. Τσίπρα και Παππά και από πότε γνωρίζονται;

Αναμένουμε από την λαλίστατη κυρία Γεροβασίλη συγκεκριμένες απαντήσεις και ελπίζουμε αυτήν τη φορά να απαντήσει στον ελληνικό λαό και να μην επιλέξει και πάλι τον ολισθηρό δρόμο της λάσπης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ