Αρχείο

ΝΑΤΟικές πηγές: "Το Ισραήλ μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για τους ελληνικούς S-300" - Ποιο είναι το νέο σύστημα "Παρεμβολέας Νέας Γενιάς"που αναπτύσσει το Αμερικανικό Ναυτικό


Σάλο προκάλεσε το δημοσίευμα του pentapostagma.gr ότι το αμερικανικό ναυτικό αναπτύσσει νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (Next Generation Jammer, NGJ) με βάση τις πληροφορίες που έδωσαν οι Ισραηλινοί από την εμπειρία τους με τους ελληνικούς S-300! Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν ΝΑΤΟικές πηγές.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους και Ισραηλινούς μεταφέρθηκαν όλα τα στοιχεία για τους Ελληνικούς S-300. Την είδηση είχε αναφέρει παλαιότερα το Reuters σε ρεπορτάζ του αλλά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκ νέου.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από δύο ΝΑΤΟϊκές πηγές: Μάλιστα ο Charles Lister γνωστός από την εμπλοκή του στο συριακό πόλεμο το επιβεβαιώνει γιατί έχουν γίνει προετοιμασίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα...

"H εκπαίδευση εναντίον των ελληνικών S-300 στη Κρήτη ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν για τη μελέτη του συστήματος εξ ολοκλήρου περιλαμβάνοντας τις συχνότητες εκπομπής του ραντάρ καθώς και του φακέλου εμπλοκής που μπορεί να κάνει το σύστημα εναντίον μαχητικών

Αν ξέρεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες είσαι πλήρως έτοιμος να αναπαράγεις το ίδιο σήμα το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να το μιμηθείς στα πλαίσια αντιμετώπισης του μέσω παρεμβολών είτε μέσω του συστήματος αυτοπροστασίας είτε αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου.

Μπορείς να πάρεις το σήμα και να το επιστρέψεις και κατόπιν να στείλεις ένα αντίστοιχο σήμα το οποίο το προσομοιάζει. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από ένα στόχο ο χειριστής του ραντάρ των S-300 θα βλέπει 3, 5 ή 10 ψεύτικους στόχους που θα του φαίνονται αληθινοί αδυνατώντας να εγκλωβίσει το πραγματικό μαχητικό ή κάθετο στόχο".

Mε βάση τις πληροφορίες που απέκτησαν οι ΗΠΑ  το αμερικανικό ναυτικό ετοιμάζει το επόμενο τεχνολογικό της θαύμα που ακούει στο όνομα Παρεμβολέας Νέας Γενιάς και θα επιτρέπει στα αεροσκάφη κρούσης που θα συνοδεύουν τα μαχητικά καταστολής αεράμυνας να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή από συστήματα αεράμυνας.
Στελέχη του ναυτικού αναφέρουν ότι η ιδέα πίσω από τον νέο παρεμβολέα είναι να μην μπορεί να δει το πακέτο κρούσης που θα ετοιμάζεται να εξαπολύσει τα όπλα του κατά του στόχου.
Ο παρεμβολέας ονόματι Next-Generation Jammer θα αποτελείται από δύο ατρακτίδια μήκους 15 ποδών το καθένα που θα μεταφέρει το μαχητικό στην έκδοση ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler με κάθε ατρακτίδιο να μεταφέρεται σε κάθε φορέα στις δύο ημιπτέρυγες.
Η δράση του θα έχει να κάνει με το να παρεμβάλει ηλεκτρομαγνητικό σήμα στην προσπίπτουσα από τα συστήματα αεράμυνας συχνότητα ώστε να μην μπορεί να εντοπίσει τα επερχόμενα αεροσκάφη.
Μάλιστα αυτή η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα κατά διαφορετικών συχνοτήτων ώστε να επιτυγχάνεται πλήρης απόκρυψη.

Ο παρεμβολέας θα αποτελείται από ραντάρ υψηλής ισχύος κατηγορίας AESA που θα ενεργεί ουσιαστικά σαν επιθετικό όπλο.
Ο παρεμβολέας NGJ όπως προγραμματίζεται θα μπει σε παραγωγή το 2021 με σκοπό να αντικαταστήσει τους σε υπηρεσία παρεμβολείς ALQ 99που βασίζονται σε τεχνολογίες της δεκαετίας του ’80.

Το νέο σύστημα είναι αναγκαίο καθώς το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απειλές ειδικά των ψηφιακών κυμάτων και συστημάτων καθώς ξεπερνά η ανάπτυξη του τα 40 χρόνια.
Επίσης το νέο σύστημα θα είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν ή να αναβαθμιστούν επιμέρους συστήματα και αισθητήρες με σκοπό να παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας όπως για παράδειγμα νέες βιβλιοθήκες απειλών η νέα τεχνικές αποκάλυψης και καταστολής στόχων.
Το νέο σύστημα επίσης σαν φιλοσοφία σε σχέση με τα παλαιότερα είναι επιθετική δηλαδή ακόμα και να εντοπίζει στόχους οι οποίοι για λόγους τακτικής δεν κάνουν εκπομπή σήματος στα προβλεπόμενα για τις δυνατότητές τους δεδομένα.
Έτσι πακέτα οπλισμένων αεροσκαφών όπως τα F-35 και τα F-18 E/F θα μπορούν να περνάνε άφοβα μέσα από τις εχθρικές αεράμυνες ακόμα και αν αυτές θα αποτελούνται από τα ρωσικά αντιαεροπορικά νέας γενιάς S-300PMU-1/-2 και S-400.
Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό θα είναι η ενσωμάτωση μεγαλύτερων δυνατοτήτων δικτυοκεντρικού πολέμου.
Θα μπορεί οτιδήποτε λαμβάνει ή εκπέμπει συχνότητα RF σε όποιο μήκος κύματος και αν είναι αυτή αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος.
Η ανάδοχος εταιρεία για την σχεδίαση και την κατασκευή του νέου παρεμβολέα είναι η RAYTHEON που ανέλαβε να αναπτύξει και να κατασκευάσει 15 συστήματα μηχανολογικής ανάπτυξης και 14 αεροδυναμικά ατρακτίδια δοκιμών έναντι κόστους ύψους 1 δις.δολαρίων.
Στόχος είναι το αμερικανικό ναυτικό να προμηθευτεί 135 ατρακτίδια με σκοπό να εξοπλίσει τις μοίρες των μαχητικών ηλεκτρονικού πολέμου.

Δείτε ξανά το προηγούμενο άρθρο μας Το Ισραήλ έδωσε πληροφορίες για τους Ελληνικούς S-300 στις ΗΠΑ! -Έτσι σχεδιάζει να καταστρέψει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 στη Συρία το αμερικανικό Ναυτικό! (βίντεο)

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...