Πολιτική

Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών από την κυβέρνηση: Έρχεται νέoς νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα

Αυτή την ώρα συντάσσεται η δήλωση Γεροβασίλη

Νέο νόμο για τις πολιτικές άδειες ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα, κατά πληροφορίες, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος ρύθμιζε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχαν προαναγγείλει αρκετά κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας για νέα ρύθμιση σε περίπτωση που το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο.
Σε μία πρώτη αντίδραση, μετά από την ολοκλήρωση της διάσκεψης του ΣτΕ, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίαζε ότι «επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας».

Αυτήν την ώρα, κατά πληροφορίες, γράφεται η δήλωση που αναμένεται να κάνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, που θα είναι και η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος θα παραμείνει στα χέρια του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από τούδε και στο εξής για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...