Κόσμος

Μυστική συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου - Στο "μενού" και το Αιγαίο...

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών είχαν ο Τούρκος πρόεδρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τούρκο αρχηγό του στρατού Χουλουσί Ακάρ.

Η άκρως μυστική συνάντηση των δύο  κεκλεισμένων των θυρών, κράτησε 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα κύρια θέματα ήταν η εκδίωξη από τις ένοπλες δυνάμεις των αξιωματικών που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και η σημερινή κατάσταση εντός των ΤΕΔ,οι επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία .

Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει πάθει ένα είδος εμμονής με την πόλη αυτή και το αμερικανικό stop του έχει στοιχίσει πραγματικά .

Σίγουρα συζητήθηκε και η αναμενόμενη ρωσική ναυτική παρουσία στις συριακές ακτές και η συγκέντρωση ανάλογης νατοϊκής αρμάδας στην Μεσόγειο και όλα τα συνεπακόλουθα αυτής .

Υπενθυμίζεται ότι η  Τουρκία έχει μια πρόσφατη ενεργειακή συμφωνία με την Ρωσία,  ενώ οι ΗΠΑ επιθυμούν την πλήρη και ολοκληρωτική εξομάλυνση των σχέσεων τους με την Άγκυρα, μετά το πραξικόπημα.        

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο και όσο αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο , στην οποία θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες από αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό.

Τα μέτωπα που είχαν να συζητήσουν Πρόεδρος και αρχηγός στρατού στην Τουρκία είναι πολλά και κυρίως «λίαν επικίνδυνα» συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...