Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο προσκήνιο τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες

Tα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και κυρίως τους πλέον αδύναμους εξ αυτών οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερους από όρους από την παρατεταμένη οικονομική κρίση θέλει να φέρει στο προσκήνιο της πολιτικής πραγματικότητας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε την εβδομάδα του με επίσκεψη το πρωί της Δευτέρας στην Ελευσίνα, μια κατ΄ εξοχήν εργατούπολη που έχει χτυπηθεί βάναυσα από την αποβιομηχάνιση. Ενώ  το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε συνεργασία με τους ιθύνοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τα προβλήματα που ανακύπτουν εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών για την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου Πύργου – Πατρών.

«Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος αφετέρου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε φορείς της Ελευσίνας στο δημαρχείο της πόλης.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ο ίδιος συνομιλεί με τοπικούς άρχοντες, χωρίς να τον ενδιαφέρει η κομματική προέλευση τους.
«Στόχος μας, δεν είναι να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ασκώντας, μάλιστα, κριτική στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα, τα οποία ο ίδιος δημιούργησε. Καταφεύγει σε μια τεχνητή πόλωση, σε ένα ψεύτικο διχασμό, καθώς και σε μια ακραία ρητορική, η οποία δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, το οποίο περιμένουν οι πολίτες».

Τόνισε ότι εκείνος δεν έχει καμιά διάθεση να τον ακολουθήσει στον «ολισθηρό κατήφορο, τον οποίο έχει διαλέξει» και συμπλήρωσε: «Χρέος μου και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να προτάξουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στην Ελευσίνα, είπε ότι είναι ένας τόπος που βίωσε έντονα την αποβιομηχάνιση και τη μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας. «Η Ελευσίνα στέλνει το μήνυμα ότι μόνο μέσα από επενδύσεις και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορούμε να δούμε προκοπή» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε το παλαιό Ελαιουργείο, όπου ξεναγήθηκε σε έκθεση σχετικά με τη βιομηχανική ιστορία της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάθισε ακόμη σε καφέ της παραλίας και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Ελευσίνα. Είχε συνάντηση με τους λιμενεργάτες, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές του τρίτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Ενώ έκλεισε την περιοδεία του στην περιοχή με ξενάγηση που του έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Και σε δηλώσεις του έδωσε έμφαση στα σχέδια για επέκταση του μουσείου με τη δημιουργία ενός νέου.

Κίνδυνοι για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος
Επιστρέφοντας στο γραφείο του το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ  πραγματοποίησε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για το ζήτημα του  νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, για το οποίο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μοσχάτο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από την πρώτη στιγμή στηλίτευσε την πρακτική της κατάτμησης του έργου σε οκτώ τμήματα».

Η απόφαση αυτή που έκαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπουργείο Υποδομών «θέτει την υλοποίηση του έργου σε μεγάλο κίνδυνο», σύμφωνα με τους γαλάζιους αξιωματούχους που απηύθυναν προς τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη το ερώτημα εάν έχει βρει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για το παραπάνω έργο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το σύνολο του έργου. Ενώ υπογραμμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο – που λειτουργεί ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού – αφού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Στη σύσκεψη, πλην του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, συμμετείχαν, επίσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...