Κόσμος

Με τις... ευλογίες των ΗΠΑ, συμφώνησαν Ιράκ με Τουρκία για τη Μοσούλη

«Πιστεύω ότι υπήρξε συμφωνία σε επίπεδο αρχών, αλλά πλέον μένουν να ρυθμιστούν πρακτικά ζητήματα και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, φεύγοντας από την Άγκυρα μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Τουρκία και Ιράκ έφθασαν σε συμφωνία γενικών αρχών η οποία παρέχει στην Τουρκία ρόλο στην ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ.

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά απο συνομιλίες τις οποίες είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι υπήρξε συμφωνία σε επίπεδο αρχών, αλλά πλέον μένουν να ρυθμιστούν πρακτικά ζητήματα και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο κ. Κάρτερ φεύγοντας από την Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, που σήμερα επισκέφθηκε την Άγκυρα για να συζητήσει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον ομόλογο του Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει:

"Είναι φυσικό η Τουρκία να ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ. Στηρίζουμε τα μέτρα που λαμβάνετε για την ασφάλεια των συνόρων σας. Επιθυμούμε η Τουρκία να συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μπορεί με την Τουρκία να έχουμε ενίοτε διαφορές απόψεων αλλά συμφωνούμε πάντα στις αρχές μας".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ