Πνευματικά ωφέλιμα

Μετά τον Σωτήρα Χριστόν είσαι Σωτήρ και μετά το αίμα του Χριστού είναι το δικό σου αίμα

«Μετά τον Σωτήρα Χριστόν είσαι Σωτήρ και μετά το αίμα του Χριστού είναι το δικό σου αίμα», γράφει για τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, ο στύλος της Ορθοδοξίας Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, στον " Θρήνο για την άλωση της Θεσσαλονίκης το 1430".

"Επειδή δεν υπέφερες να τους βλέπεις να αναμειγνύουν το καλό με τα κακά, ενώ μπορούσαν να απολαύσουν αμέσως το ακήρατο καλό και να εντρυφούν αιωνίως στην θεία δόξα. Έτσι όταν έχασαν την προστασία σου συνέβη να πάθουν αυτά που έπαθαν".

Ω τιμή για την Θεοσκέπαστη, Αγιοτόκο, Συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη να έχει Προστάτη την τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο!

Είναι καιρός να καλέσουμε τους εαυτούς μας, να αλλάξουμε ρώτα και να παρακαλέσουμε με δάκρυα μετάνοιας τον Άγιο Δημήτριο, αν και δεν το αξίζουμε, να μην μας εγκαταλείψει για να μην πάθουμε όσα έπαθαν οι πρόγονοι μας.

Χρόνια πολλά ευλογημένα, ειρηνικά και ευάρεστα στον Θεό, στους εορτάζοντες, στις εορτάζουσες, στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη και στους απανταχού Θεσσαλονικείς, πάντοτε με τις πρεσβείες του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, του Μυροβλύτου και Θαυματουργού.
Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...