Πολιτική

Μαξίμου: Πάει πίσω ο ανασχηματισμός -Δεν θα γίνει τη Δευτέρα

Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες προκάλεσε ανατροπή στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό.

Την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός έγραφε και έσβηνε ονόματα για το κυβερνητικό σχήμα και σχεδίαζε δομικές αλλαγές στα υπουργεία, πλέον έχει κατεβάσει το στυλό, αφού όλο το βάρος πέφτει στη νομοθετική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την Αυγή, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός» και τονίζουν με νόημα ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν». Κατά συνέπεια πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται πως έως και χθες το βράδυ ο ανασχηματισμός αναμενόταν για την αρχή της εβδομάδας, ωστόσο τη Δευτέρα θα πάει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος η νομοθετική πρωτοβουλία για τα κανάλια, οπότε ο Νίκος Παππάς θα πρέπει να μιλήσει από το βήμα του κοινοβουλίου ως αρμόδιος υπουργός για τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να εμφανιστεί στη Βουλή ο κ.Παππάς, ο νόμος του οποίου κατέπεσε από το ΣτΕ, ως υπερυπουργός με τα χαρτοφυλάκια της Ενέργειας και των Επενδύσεων (όπως είχε ακουστεί), αλλά ως υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ακούγεται πως ο νέος ρόλος που θα έχει ο Νίκος Παππάς στην κυβέρνηση δεν θα είναι αυτός του υπερυπουργού. Ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε όμως διαψευσθεί κάτι.
Την ίδια ώρα παγώνουν για την ώρα και οι υπόλοιπες αλλαγές σε πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...