Πολιτική

Λαφαζάνης: Τυπώνετε νόμισμα άλλης χώρας; -Ρώσος τραπεζίτης: «Ναι, και το στέλνουμε ακόμα και με γαϊδουράκια»

Μια διαφορετική διάσταση στις αποκαλύψεις που έκανε ο Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία «δραχμές», δίνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Λαφαζάνης ήταν αυτός που έκανε αίτημα στη Ρωσία να τυπωθούν δραχμές, και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αναφέρει, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις 18 Ιουνίου 2015, στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες. Κάποια στιγμή όταν η συνάντηση τελείωσε οι συμμετέχοντες έκαναν πηγαδάκια. Σε ένα από αυτά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αργότερα προστέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας», ρώτησε κάποια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρέα πάγωσε... Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά.«Και πώς τα στέλνετε», ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. «Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια» απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί. Η ανάλαφρη αυτή συζήτηση προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό, αλλά θεωρήθηκε όχι και τόσο σημαντική.

Λαφαζάνης: Δεν γνωρίζω να είχε γίνει συζήτηση με τη Ρωσία για να τυπωθούν δραχμές
Την Παρασκευή πάντως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο iefimerida.gr, δεν επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα.
Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο το ενδεχόμενο να τυπωθεί εθνικό νόμισμα στη Μόσχα, είπε: «Δεν γνωρίζω να είχε γίνει τέτοια συζήτηση επί των ημερών μου στην κυβέρνηση».
να σημειωθεί πάντως ότι ο κ.Λαφαζάνης δεν ανέφερε ποτέ πως είχε γίνει η συζήτηση, την οποία περιγράφει η Εφημερίδα των Συντακτών.

%ce%bb%ce%b1%cf%86

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...