Εκκλησία

Λαγκαδά Ιωάννης: «Εάν η Πατρίδα μας υποφέρει είναι γιατί εγκαταλείπουμε συνεχώς την οδό του Κυρίου» (ΦΩΤΟ)

Την Πρωτοχριστιανική και Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ετέλεσε την 23η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Ηρακλείου Λαγκαδά.

Στην αρχή της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην σήμερα γενομένη Θεία Λειτουργία η οποία και ανήκει στον Δυτικό Συριακό Λειτουργικό Τύπο και τελούνταν κατά τούς πρωτοχριαστιανικούς χρόνους εις την περιοχή των Ιεροσολύμων καθώς επίσης και στην ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, όπου και ανέλυσε εκτενώς τα νοήματα της, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι Αυτός μόνο που έχει την εξουσία των πάντων είναι ο Ιησούς Χριστός και κανείς άλλος.

Ο διάβολος κατεξουσιάζει κάτι, όταν εμείς του δίνουμε το σκήπτρο των ευθυνών αυτών μέσα από τις επιλογές μας. Τίποτα δεν μπορεί να πράξει, όσο δυνατός και αν παρουσιάζεται και φαίνεται, αν πρώτα δεν υπάρξει η συγκατάθεση του ίδιου του ανθρώπου.

Πρέπει όλοι μας να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στον Θεό και στο εαυτό μας, έχοντας συνεχώς έντονο προβληματισμό από το που οδηγούνται τα πράγματα με τις άστοχες επιλογές που κάνουμε και την συνεχή παραβίαση των Θείων εντολών και του Θείου Θελήματος, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, για να συμπληρώσει λέγοντας, ότι η κοινωνία μας σήμερα δίδει δυστυχώς τα σκήπτρα στον διάβολο με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι και τα παιδιά μας μακριά από τον Θεό και έξω από την Εκκλησία, με αποτέλεσμα να μη έχουν σωστό τρόπο ζωής και να μη πιστεύουν στον αληθινό Θεό, ο Οποίος μεταξύ των άλλων εδώρισε την Ελευθερία σε αυτόν τον τόπο και σε αυτό το γένος.

Εάν η Πατρίδα μας σήμερα υποφέρει είναι γιατί αφενός υπάρχουν όλες αυτές οι διεθνής συγκυρίες και αφετέρου διότι εγκαταλείπουμε συνεχώς την οδό του Κυρίου, περιφρονώντας την ζωή της αγάπης και της τιμιότητας.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει από την αμαρτία και τον διάβολο, χαρίζοντας μας την ελευθερία και την αιώνιο ζωή, αρκεί εμείς συνεχώς να είμαστε κοντά Του, τηρώντας το θέλημά Του και ζώντας μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία και απεργάζεται το Μυστήριο της Καινής Κτίσεως, την δύναμη εκείνη που μπορεί όλα να τα μετατρέψει σε καινούργια, καταστρέφοντας οριστικά κάθε τι το παλιό.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις εόρτιες εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα την τρέχουσα εβδομάδα, οι οποίες και θα κορυφωθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, όπου η Πόλις του Λαγκαδά θα πανηγυρίσει την μνήμη του Συμπολιούχου της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστωρος και θα εορτάσει την διπλή επέτειο των Ελευθερίων της, εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και εκ της Γερμανικής κατοχής το 1944, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.2310lagk-1 2310lagk-2 2310lagk-4 2310lagk-6

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ