Κόσμος

Κλιμάκωση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν ξανά τους ισλαμιστές στη Συρία για να πολεμήσουν τους Ρώσους

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει την αποστολή νέων όπλων στους ισλαμιστές στη Συρία, και σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post», η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να τους εξοπλίσει με τεχνολογίες αιχμής ώστε να μπορέσουν  να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του αμερικανικού συμβουλίου προτάθηκε η πρωτοβουλία για εξοπλισμό της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης.

 Η πρόταση, έγινε αποδεκτή και δεν απορρίφτηκε. Υπάρχει όμως έντονη η αβεβαιότητα μαζί με την αυξανόμενη δυσπιστία στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα της CIA, μέσω του οποίου έχουν ήδη εκπαιδευτεί  χιλιάδες Σύροι  μαχητές.

Ο αρχηγός της CIA, ο John Brennan και ο ΥΠΑΜ Ashton Carter  υποστήριξαν την πρόταση αυτή , ενώ ο Κέρρυ έδειξε αρχικά  αρκετό σκεπτικισμό.

Φοβάται ότι το νέο σχέδιο θα επιδεινώσει μόνο τις σχέσεις με τη Μόσχα, ιδιαίτερα αν υπάρξουν απώλειες ρωσικών στρατιωτών από Σύρους αντάρτες.

Βασικό και κύριο  στοιχείο της στρατηγικής των ΗΠΑ αποτελεί η πάση θυσία  ανατροπή του Άσαντ. Σε μια τέτοια περίπτωση οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας θα φτάσουν στο σημείο  υπό του μηδενός και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...