Αρχείο

Ισραήλ: "Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300V4 αλλάζουν εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού σε Συρία, Ισραήλ και Λίβανο - Oι ΗΠΑ έπεσαν αμαχητί"

Η ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων S-300V4 στη Συρία υπονομεύει ολόκληρη την δομή της ισραηλινής εναέριας αποτροπής κατά της συριακής πολεμικής αεροπορίας και της Χεζμπολάχ, και ενισχύει έμμεσα την αεροπορία του Ιράν αναφέρουν ισραηλινές πηγές.

Η  εφημερίδα υπογράμμισε ότι «η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στη Συρία είναι μια κακή είδηση για το Ισραήλ επειδή από εδώ και στο εξής η ισραηλινή αεροπορία δεν θα είναι σε θέση να  καταστρέφει στόχους ακόμη και στον ισραηλινό εναέριο χώρο ή πάνω από τη θάλασσα πόσο μάλλον στο εσωτερικό της Συρίας ή του Λιβάνου».

«Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πυραύλους εναντίον των ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή», πρόσθεσε ανώνυμη ισραηλινή στρατιωτική πηγή.

russia-iran_horo-635x357

Η παρουσία των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη Συρία αλλάζει άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού

Η απόφαση της Μόσχας για την ανάπτυξη σύγχρονων πυραύλων S-300 στις ναυτικές βάσεις στη Συρία αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, γιατί περιορίζει την «ελευθερία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εντός του συριακού εναέριου χώρου».

«Δεν υπάρχει φόβος πλέον από την παρουσία ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών ενώ αυξάνεται και η εμπιστοσύνη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να υλοποιήσει εχθροπραξίες εναντίον του Ισραήλ»τονίζει Εβραίος ειδικός αναλυτής .

Πολλοί ειδικοί στο Τελ Αβίβ εκτιμούν η μάχη για το Χαλέπι έχει «σχηματοποιήσει την εικόνα της νέας πραγματικότητας στην Συρία», προσθέτοντας ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί άφησαν αμαχητί το πεδίο αυτό στους Ρώσους».

https://youtu.be/HzvQOwJHWb4?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ