Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό μαχητικό Su-35s εγκλώβισε αμερικανικό f-22 στον συριακό ουρανό - Επικίνδυνη κλιμάκωση (φωτό & βίντεο)


της Μαρίνας Νικολάκη

Ένα αμερικανικό μαχητικό f-22 και ένα ρωσικό Su-35s λίγο έλειψε να συγκρουστούν πάνω από τη Συρία, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Συγκεκριμένα, ένα ρωσικό μαχητικό πέταξε επικίνδυνα κοντά σε ένα πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πάνω από την ανατολική Συρία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ την Παρασκευή, τονίζοντας τους κινδύνους σοβαρού ατυχήματος στις ολοένα και πιο στενές επαφές στον εναέριο χώρο.

Η παρ 'ολίγον σύγκρουση έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου, όταν ένας Ρώσος πιλότος που συνόδευε ένα μεγαλύτερο κατασκοπευτικό αεροσκάφος έκανε ελιγμούς κοντά σε ένα αμερικανικό πολεμικό αεροπλάνο, της Πολεμικής Αεροπορίας όπως ανέφερε ο Αντιπτέραρχος Jeff Harrigan.

Ένας άλλος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας ανώνυμα, είπε πως ο Αμερικανός πιλότος θα μπορούσε να αισθανθεί την αναταραχή που παράγονται από τους κινητήρες του Ρωσικού μαχητικού.

"Ήταν αρκετά κοντά θα μπορούσα να το αισθανθώ ," είπε ο αξιωματούχος.

Ο  Ρώσος πιλότος είπε ότι απλά δεν είδε την εκτόξευση των ΗΠΑ, όπως ήταν σκοτάδι και τα αεροπλάνα πετούσαν χωρίς φώτα.

Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι πιλότοι είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το συγκρότημα του εναέριου χώρου όπου πετούν.

Η αμερικανική ηγεσία έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή με τους Ρώσους ομολόγους, ώστε οι στρατοί να μπορούν να συζητήσουν τις κατά προσέγγιση θέσεις και τις αποστολές των αεροπλάνων, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δραστηριοποίηση στον ίδιο χώρο την ίδια στιγμή.

Στην περίπτωση αυτή, ο Αμερικανός πιλότος προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το το Ρώσο πιλότο μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού έκτακτης ανάγκης.

Την επόμενη μέρα, οι αξιωματικοί των ΗΠΑ μίλησαν τηλεφωνικά με τους Ρώσους για να ενημερωθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, όπου η απάντηση που πήραν ήταν καθαρό «τρολάρισμα» από τη Ρωσία: «ο πιλότος δεν είδε το αμερικανικό αεροπλάνο»...

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρωσικό site, έφτασαν να έχουν μικρότερη απόσταση από μισό μίλι, μεταξύ τους.

Και τα δύο αεροπλάνα πετούσαν χωρίς φώτα.

https://www.facebook.com/RTnews/posts/10154829583889411&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...