Εθνικά θέματα

Η κατάσχεση της πατρίδας

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο και οι μεθοδεύσεις είχαν γίνει αντιληπτές από την πρώτη κιόλας μέρα του Μνημονίου. Οι περιουσίες των Ελλήνων κι η Ελλάδα ολόκληρη βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών. Οι απανωτές δανειακές συμβάσεις και ο κυκεώνας των ασήμαντων λεπτομερειών και υποκεφαλαίων του δράματος απλώς αποτελούσαν προπετάσματα καπνού.

Οι Γερμανοί, οι ουραγοί τους και η συμμορία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που συνήργησαν στη διάπραξη του εγκλήματος τα θέλουν όλα και τα λαμβάνουν. Οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να αποποιούνται περιουσίες για τις οποίες εργάστηκαν γενεές επί γενεών, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν από την αποδοχή οποιασδήποτε κληρονομιάς.

Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Ραγδαία αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών την τριετία 2013-2015 δείχνουν τα στοιχεία όλων των Ειρηνοδικείων της χώρας. Τα φορολογικά βάρη και τα χρέη φαίνεται ότι καθιστούν ασύμφορη την αποδοχή κληρονομιάς για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν να μην κάνουν αποδοχή κληρονομιών, προκειμένου να μην κληρονομήσουν χρέη των συγγενών τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, την οποία δεν μπορούν και να πουλήσουν εύκολα».

Τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο άρθρο της εφημερίδας μας ήταν συγκλονιστικά: «Στο μεγαλύτερο Ειρηνοδικείο της χώρας, το Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι αποποιήσεις κληρονομιάς το 2015 ανήλθαν σε 9.566 από 6.079 που ήταν το 2013. Οι αποποιήσεις κληρονομιών, με βάση τα στοιχεία από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, ανήλθαν το 2015 σε συνολικά 45.627 από 29.200 που ήταν το 2013 και 41.386 που ήταν το 2014».

Κι όταν μια οικογένεια δεν επιθυμεί να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, η περιουσία περνάει στο κράτος, που τη βγάζει στο σφυρί και τα έσοδα περνούν πρώτα στο κατοχικό υπερταμείο, για να καταλήξουν στις τράπεζες και τις τσέπες των επικυρίαρχων.

Επίσης, τα κερδοσκοπικά funds μπορούν να αγοράζουν μαζικά τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί και να τα υποθηκεύουν σε ξένες τράπεζες, για να παίρνουν «ζεστά» μετρητά υπό τη μορφή δανείων.

Η ληστεία συνεχίζεται...

dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...